NCRV

Man bijt hond

Pia en Marjan: twee compleet verschillende dames

Dinsdag 22 december 2009

18.50 uur, Nederland 2

Het NCRV-programma Man bijt hond volgt in de aanloop naar Kerst twee compleet verschillende dames. Een tweeluik met de chique diva Marjan Strijbosch en de volkse barmhartige Pia Schneider.

Twee dames van middelbare leeftijd, maar met een heel verschillende levensstijl. Marjan woonde als meisje in de VS en maakte in Nederland carrière in de modewereld. Nu woont ze op een landgoed. Pia groeide op in een woonwagen en woont nu in een flat in Alkmaar. Ze heeft lange tijd in de zorg gewerkt, maar is nu afgekeurd. Ze zamelt al jaren rond de Kerst spullen in bij supermarkten, voor mensen die het goed kunnen gebruiken. Marjan en Pia kennen elkaar niet en zijn onafhankelijk van elkaar door een verslaggever gevolgd.

Verder in Man bijt hond: bij TNT Post is december nog altijd de drukste maand van het jaar, maar door de komst van het internet versturen steeds minder mensen een ouderwetse persoonlijk geschreven kerstkaartje. Wander Botter uit Zwolle peinst er niet over om met deze vertrouwde traditie te breken. Hij stuurt zelfs zijn tandarts een kaartje.

En de zoektocht naar de vijf bijzonderste kerstnummers. Vandaag op nummer vier: de Bee Gees met âFirst of Mayâ.