Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Overval supermarkt Lidl Bussum in Opsporing Verzocht

Bussum, 18-12-2009 o Opsporing Verzocht besteedt aanstaande dinsdag 22 december aandacht aan de overval op de supermarkt Lidl aan de Laarderweg in Bussum. De overval werd gepleegd op maandag 2 november 2009.

Dinsdag 2 november kwamen rond 14.00 uur twee mannen de supermarkt binnen. Met een moker werd een raam van het kantoor in de supermarkt vernield en werden de twee personen binnen bedreigd waarop ze de deur van het kantoor openden. Eenmaal binnen in het kantoor werden een personeelslid en een geldloper bedreigd met een op een vuurwapengelijkend voorwerp. Klanten in de winkel werden daarvoor ook al bedreigd door de overvallers. Er vielen geen gewonden. De twee overvallers vluchtten met een onbekende buit de winkel uit en reden weg op een snorfiets. Deze snorfiets pakten zij af van een vrouw die toevallig voorbij kwam. De snorfiets werd later op de Plantsoenweg, vlakbij het hertenkamp, teruggevonden. De overvallers zijn daar overgestapt in een donkere auto.

Uit onderzoek is gebleken dat de daders op een motorscooter naar de supermarkt zijn gekomen. Zij lieten deze na de overval achter. Deze motorscooter is vermoedelijk gestolen. Vast staat dat op de motorscooter een gestolen kentekenplaat zat van een bromfiets uit Amersfoort. De politie is op zoek naar personen die de motorscooter missen of herkennen.

Signalementen

Dader 1: een lichtgetinte man tussen de 17- 26 jaar oud en ongeveer
1.80-2.00 meter lang. Hij had kort zwart haar. De man droeg een zwarte jas met capuchon en bontkraag, een lichtblauwe spijkerbroek, wit met zwarte sportschoenen en een donkere schoudertas.

Dader 2: een lichtgetinte man tussen de 17-26 jaar oud en ongeveer
1.68-1.85 meter lang. Hij had kort zwart haar en was iets forser dan de andere overvaller. De twee overvallers droegen precies dezelfde kleding, alleen had deze man donkere sportschoenen aan. Beide mannen hadden een donkere sjaal voor hun gezicht.

In de uitzending worden ook camerabeelden getoond van wat zich in de winkel heeft afgespeeld. Mogelijk dat mensen de overvallers herkennen.

Het onderzoeksteam is nog steeds op zoek naar getuigen of personen die meer weten van de overval die zich nog niet eerder hebben gemeld bij de politie. Met name is zij geĂŻnteresseerd in mensen die meer weten van de motorscooter, het kentekenplaat of de vluchtauto waar de overvallers instapten op de Plantsoenweg.

Getuigen of mensen die meer weten, kunnen contact opnemen via het nummer 0900 88 44. Wie liever anoniem reageert, kan dit doen via Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.

Opsporing Verzocht wordt uitgezonden op dinsdagavond om 21:50 uur op Nederland 1. De herhaling is woensdagochtend om 10:05 uur op Nederland
2.