NCRV

Dames van Oranjge

Welke invloed hebben de prinsessen zelf op de beeldvorming?

Dames van Oranje

Dinsdag 22 december 2009

19.00 uur, Nederland 2

In deze aflevering van Dames van Oranje vergelijkt Jetske de populariteit van de prinsessen. De ene prinses is ongekend populair terwijl de ander kampt met een slecht imago. Eén fout kan funest zijn, zoals het verzwijgen van een dubieus verleden, maar ook ongelukkig gekozen kleding tijdens de bekendmaking van de verloving.

Welke invloed hebben de prinsessen zelf op deze beeldvorming en valt er aan een slecht imago eigenlijk nog iets te doen?

Acht weken lang duikt NCRV-presentatrice Jetske van den Elsen in de levens van de prinsessen van onze Koninklijke familie. Stuk voor stuk gewone burgermeisjes die door hun huwelijk met een prins toetraden tot wat voor velen een fascinerende sprookjeswereld is.

Om antwoord te krijgen op haar vragen zoekt Jetske toenadering tot de prinsessen. Binnen de strakke protocollen van de Rijksvoorlichtingsdienst probeert ze toch dichtbij te komen. Daarnaast heeft ze ontmoetingen met uiteenlopende kenners van het koningshuis onder wie historicus Cees Fasseur en royalty-journalist Marc van der Linden.

Jetske van den Elsen is naast meester Frank Visser te zien in De rijdende rechter. Ook presenteert zij bij de NCRV De BZT Show. Daarvoor was zij jarenlang het gezicht van Willem Wever.

Deze aflevering is eerder uitgezonden in juli 2009.