Gemeente Lelystad

Schaatsbaan op het Stadhuisplein

Maandag 21 december 2009

Van 22 tot en met 28 december 2009 kunnen schaatsliefhebbers de ijzers onderbinden en kan er weer naar hartelust geschaatst worden in het Lelystadshart.

Overdekte ijsbaan

Zes dagen lang is er een overdekte ijsbaan aanwezig op het Stadhuisplein. De ijsbaan is dagelijks tijdens winkeltijden tot ongeveer 17.30 uur geopend en gratis toegankelijk voor het publiek. En om de kerstsfeer extra te vergroten zijn er deze week door het hele Lelystadshart honderd kerstbomen geplaatst.

Schaatsen lenen

Bezoekers van het Lelystadshart kunnen bij de ijsbaan schaatsen lenen, maar uiteraard kan men ook de eigen schaatsen (met uitzondering van `noren') meenemen. Bij de ijsbaan is een schaatsenslijperij aanwezig, om ervoor te zorgen dat iedereen optimaal ijsplezier kan beleven.

Grootte ijsbaan

De ijsbaan heeft een oppervlak van 200 m2 en is gratis toegankelijk. Het betreden ervan is op eigen risico. De ijsbaan wordt op 22 december opgebouwd en gaat om 13:00 uur open, daarna kan er tot en met 28 december worden geschaatst zolang de winkels open zijn, met uitzondering van 1e kerstdag. De 29e wordt de ijsbaan weer weggehaald.

Kerstbomen

Daarnaast zijn er door het Lelystadshart een kleine honderd kerstbomen van ongeveer 1.50 meter hoog uitgedeeld aan een willekeurig aantal ondernemers in het Lelystadshart. Deze worden door de ondernemers aangekleed en elke dag buitengezet zodat er door het hele centrum een gezellige kerstsfeer te creëren. Het Lelystadshartteam wenst u en uw geliefden een zalige kerst en een fantastisch 2010.
---