Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 15 december 2009

Straatnaamgeving Brouwershof
Het college heeft voor de Baarschotse nieuwbouwlocatie Brouwershof de straatnamen âMoutstraatâ, âHoplaanâ en âGerstakkerâ vastgesteld. Aan comité Baarschot en de Heemkundige Kring was advies gevraagd. Het college neemt met dit besluit de suggesties over van comité Baarschot. De naam âTeeckhovenâ - aangedragen door de Heemkundige Kring - houdt het college in gedachten voor toekomstige straatnamen.

Wonen, zorg en service in de wijk (WZSW)
Het college heeft besloten te gaan samenwerken met Contour voor wat betreft de uitvoering van WZSW en Steunpunt vrijwilligerswerk. Dat betekent dat Contour vanaf 1 januari 2010 tot en met 2012 zal zorgen voor de aansturing. De budgetten die voor deze periode beschikbaar zijn voor WZSW en Steunpunt worden overgedragen aan Contour.

Bezoekerscentrum Hilvarenbeek
Het college geeft Grontmij|Marktplan opdracht de haalbaarheid te onderzoeken van een bezoekerscentrum aan of dichtbij de Vrijthof en hiervoor een businessplan op te stellen.
Deze opdracht is één van de projecten die voortvloeien uit de Toeristische Visie Hilvarenbeek die de gemeenteraad begin dit jaar vaststelde.
Land van de Hilver en VVV Hilvarenbeek worden bij dit onderzoek betrokken.

Tijdelijke blauwe zone in Ypelaerstraat
Het college heeft besloten in een gedeelte van de Ypelaerstraat - vanaf de aansluiting met Koestraat tot aan de aansluiting met Dekanijstraat - een blauwe zone in te stellen voor twee jaar of zoveel langer als nodig is vanwege de bouw van het cultureel centrum. Gedurende deze periode is de parkeerplaats achter het gemeentehuis niet beschikbaar.
Het college wil met dit besluit voorkomen dat langparkeerders de parkeervakken aan het begin van de Ypelaerstraat bezetten waardoor er geen parkeerruimte meer beschikbaar is voor bezoekers van de tandarts- en huisartsenpraktijk.

Voorstel aan de gemeenteraad

Bestemmingsplan Molenstraat Diessen
Het college stelt de gemeenteraad voor het bestemmingsplan Molenstraat Diessen - correctieve herziening, vast te stellen. Het plan heeft zes weken ter inzage gelegen; er zijn geen zienswijzen tegen ingediend. Met vaststelling van dit plan wordt ten zuiden van Lombartsstraat de bouw mogelijk gemaakt van zes woningen en een agrarisch bedrijf gesaneerd.