Gemeente Lopik

Belastingverordeningen 2010 vastgesteld

De gemeenteraad heeft de belastingverordeningen 2010 vastgesteld. Alleen de tarieven voor afvalstoffenheffing (+6%) en rioolheffing (+2%) worden verhoogd. Daarnaast zijn enkele bedragen in de legesverordening aangepast aan wettelijk voorgeschreven bedragen. Alle overige lokale tarieven en belastingen worden niet verhoogd.

Bij de vaststelling van de Begroting 2010 op 3 november 2009 is een aantal besluiten genomen tot het wijzigen van de belastingen en tarieven. Ook hebben er enkele wijzigingen op grond van wetgeving en/of jurisprudentie plaatsgevonden. De belastingverordeningen moeten daarop worden aangepast.

De OZB-tarieven, de lijkbezorgingsrechten, de tarieven voor precariorechten, de toeristenbelasting en de hondenbelasting worden niet verhoogd. Ook de legestarieven worden niet verhoogd. Wel zijn enkele bedragen in de legesverordening aangepast aan wettelijk voorgeschreven bedragen, zoals de tarieven voor reisdocumenten. Om de tarieven voor afvalstoffenheffing 100% kostendekkend te houden, zijn de tarieven met 6% verhoogd. Daarnaast is de rioolheffing met 2% verhoogd.