Gemeente Lopik

Startnotitie Visie Lopik 2020 vastgesteld

De gemeenteraad heeft ingestemd met de Startnotitie Visie Lopik 2020. Doel van het visiedocument, dat op 1 april 2010 moet zijn opgesteld, is een meerjarig perspectief geven voor alle gemeentelijke beleids- en taakvelden.

Al enige tijd bestaat de wens een strategische visie voor de gemeente Lopik op te stellen. Ook in de in 2008 samen met de provincie Utrecht opgestelde Kwaliteitsmeting is de aanbeveling gedaan een dergelijke strategische visie op te stellen. De raad heeft deze opdracht meegenomen in de benoemingsprocedure van burgemeester Westerlaken-Loos.

In de startnotitie zijn onder andere de projectopdracht, de aanpak en organisatie beschreven evenals de gewenste eindsituatie. Doel van het visiedocument, dat op 1 april 2010 moet zijn opgesteld, is een meerjarig perspectief geven voor alle gemeentelijke beleids- en taakvelden. Het moet een praktisch handvat bieden als toetsingskader voor toekomstige beleidsnota's. Ook wordt de visie op inter-gemeentelijke/regionale samenwerking beschreven. Tot slot moet het visiedocument input vormen voor een later op te stellen ruimtelijke structuurvisie.