Gemeente Assen


Gescheiden inzameling kunststofafval vanaf begin januari

Assen, 22 december 2009

Begin volgend jaar start de gemeente Assen met de gescheiden inzameling van kunststofafval. In de laatste week van januari ontvangt u een pakket met informatie en twaalf afvalzakken. In de zakken kunt u plastic verpakkingen zoals zeepflacons, flacons van schoonmaakmiddelen, plastic tasjes enzovoort verzamelen.

Begin januari van start

Omdat de gemeente begin januari start met de inzameling kunt u kunststofafval in die maand in iedere doorzichtige afvalzak aanbieden. U hoeft dus niet te wachten op de speciale zakken. Wilt u ze toch graag gebruiken dan kunt u de zakken nu al ophalen bij milieupark Het Kanaal.

Hoe inzamelen?

Heeft u een papiercontainer dan kunt u deze gebruiken voor plastic afval. Als de papiercontainer is geleegd, stopt u de zakken met kunststofafval erin. De container wordt binnen een paar dagen opnieuw geleegd. Zorg er dan wel voor dat er geen oud papier in de container zit. Op de afvalkalender staan de inzameldagen voor plastics.

Flats en appartementen

Woont u in een flat of appartement, dan hebt u geen papiercontainer. U kunt kunststofafval op dezelfde plaats zetten als het oud papier. De inzameldagen staan op de afvalkalender.

Vergeten?

Bent u vergeten uw kunststofafval bij de weg te zetten of heeft u een ronde gemist? Breng dan uw zakken naar milieupark Het Kanaal.

Zie ook de afvalkalender en kijk ook eens op www.plasticheroes.nl.