Nederlandse ambassadeur wijdt oranje lift in 22/12/2009 09:45

PR Newswire

INTERLAKEN, Switzerland, December 22 /PRNewswire/ -- De Jungfraubahnen hebben het oranje tijdperk aan de voet van de Eiger ingeluid. Aan het begin van het winterseizoen hebben ze de stoeltjeslift Eigernordwand geopend, die als eerste lift in Zwitserland voorzien is van oranje kappen ter bescherming tegen het weer.

Eén stoeltje in de lift dragen de Jungfraubahnen op aan de Nederlandse ambassadeur, Peter Schönherr. Deze was aanwezig bij de inwijdingsceremonie en heeft met het doorknippen van het lint de lift geopend. Op het Peter Schönherr-stoeltje werd te zijner ere een plaatje aangebracht. Alle Nederlandse staatsburgers profiteren deze winter van een speciale aanbieding: wie een foto van zichzelf laat maken op het ambassadeursstoeltje en de foto laat zien bij het station op Kleine Scheidegg, krijgt een gratis ticket om naar het Jungfraujoch-Top of Europe te reizen. Daar bevindt zich op 3454 m. boven de zeespiegel het hoogste treinstation van Europa en de bezoeker heeft daar zicht op de unieke gletsjerwereld van de Zwitserse Alpen.

Vanaf deze winter is er een nieuwe vliegverbinding tussen Rotterdam en Bern-Belp. Bovendien rijdt er een shuttlebus van het vliegveld van Bern naar Grindelwald en Lauterbrunnen. Nederlandse gasten kunnen op die manier in minder dan drie uur vanuit hun vaderland naar het Jungfrau-gebied reizen.

Foto's kunt u downloaden op http://www.jungfraubahn.ch/medien.

Voor vragen:

Urs Kessler, CEO
+41-794-07-90-52

Simon Bickel, persvoorlichter
+41-792-22-53-10

Voor vragen: Urs Kessler, CEO, +41-794-07-90-52; Simon Bickel, persvoorlichter, +41-792-22-53-10.






-