Gemeente Maassluis

Beantwoording van vragen VSP over voorgenomen bezuinigingen bij politie

De gemeenteraadsfractie van de VSP heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders naar aanleiding van een actie van de burgemeesters van een aantal Brabantse gemeenten in het kader van de voorgenomen bezuinigingen bij de politie. Het college heeft de vragen als volgt beantwoord:


1. Bent u het met de Verenigde Senioren Partij (VSP) eens, dat deze actie door meerdere burgemeesters gesteund zou moeten worden?

De bezuinigingen bij de politie zijn in het Regionaal College van de politieregio Rotterdam-Rijnmond indringend besproken.

Op uitdrukkelijk verzoek van de leden van dit college (de burgemeesters van de gemeenten die tot genoemde regio behoren) heeft de korpsbeheerder, burgemeester Aboutaleb van de gemeente Rotterdam, de bijzondere aandacht gevraagd van de Minister van Binnenlandse Zaken voor de gevolgen van bezuinigingen op de politiebegroting.

Deze werkwijze heeft de steun van alle burgemeesters uit de Rijnmondregio.
Dit betekent dat de actie van de burgemeesters van een aantal Brabantse gemeenten niet wordt overgenomen.


2. Bent u het met de VSP eens dat de burgemeester van Maassluis het initiatief zou moeten nemen om zo veel mogelijk de burgemeesters uit de regio Rijnmond te activeren om deze petitie te ondersteunen en dit schriftelijk aan de vaste Kamercommissie Binnenlandse Zaken kenbaar te maken?

Gezien het unanieme standpunt van de burgemeesters uit de Rijnmondregio zal het door u gevraagde initiatief door de burgemeester van Maassluis niet worden genomen.