Politie Hollands Midden

Voorschoten - Winters weer verraadt hennepkwekerij

Voorschoten , 22-12-2009 o Winterse weersomstandigheden leverden afgelopen vrijdag 18 december een gouden tip op. Een automobiliste die stapvoets over de Leidseweg reed vanwege gladheid, keek om zich heen en zag besneeuwde rijtjeshuizen.

Dikke pakken sneeuw, behalve op één huis. De vrouw belde de politie omdat zij dacht dat daar best weleens een hennepkwekerij zou kunnen zitten.

De melding werd aangemaakt en politieagenten op straat bekeken de situatie en zagen meer aanwijzingen. Ze stapten de woning binnen en troffen inderdaad op de zolderverdieping. De oogst was al geweest. De benodigde electriciteit voor de lampen werd illegaal afgetapt. De kwekerij is ontmanteld en vernietigd. Twee personen zijn in verband met deze zaak aangehouden.

Tip de politie hennep De politie vraagt vermoedens over de aanwezigheid van hennepkwekerijen altijd uit te spreken. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op branden en waterlekkages aanwezig. Daarnaast verbruikt een in werking zijnde hennepkwekerij veel stroom en vaak wordt de stroom dan ook illegaal afgetapt. Dit kost de energiebedrijven veel geld, en daarmee dus ook de maatschappij. De energiebedrijven zijn er daarom ook op gebrand om hennepkwekerijen op te doeken.