Grolsch beloont creatieve culinaire café- en restauranthouders

22/12/2009 10:52

Koninklijke Grolsch NV

Enschede, 22 december 2009

Grolsch beloont creatieve culinaire café- en restauranthouders

Grolsch, marktleider in het Herfstboksegment, heeft 5 eetcafé- en restauranthouders in Nederland geprezen met een door hen bedacht recept in combinatie met Grolsch Herfstbok. Met de campagne "Proef de Herfst" heeft Grolsch dit jaar ingezet op de culinaire trend. Bier biedt namelijk volop mogelijkheden in de keuken. En dat koken met bier een uitstekend idee is, bewijzen de koks van deze vijf eetcafés en restaurants verspreid door Nederland.

Grolsch heeft aan het begin van het Herfstbokseizoen, dat traditioneel de eerste maandag van oktober start, een prijsvraag uitgeschreven voor de koks van eetcafés en restaurants. De uitdaging was het ontwikkelen van een gerecht bereid met Grolsch Herfstbok. De winnaars hebben bewezen creatief met bier in gerechten te kunnen omgaan. Koken met bier en het serveren van gerechten die uitstekend bij bier passen zijn trends die zich ook in 2010 zullen voortzetten en waarop Grolsch in zal spelen.

Door niet alleen bier bij de gerechten te serveren maar ook in de gerechten te gebruiken, ontstaat een win-win situatie voor zowel de brouwer als de eetcafés en restaurants. Het biedt namelijk de kok de mogelijkheid om ludieke seizoensgerechten te presenteren en de brouwer om aandacht te genereren voor bier-spijscombinaties. Stefan Rebergen, directeur Horeca Grolsch, is blij met de enorme hoeveelheid reacties uit de horeca: "Het bewijst maar weer eens dat de toegevoegde waarde zit in de goede samenwerking tussen brouwer en horecaondernemer."

De winnaars:


- Brinkzicht - Diever (regio Noord)


- De Oale Marckt - Wierden (regio Oost)


- De Groes - Zelhem (regio Zuid)


- Vrienden - Zoetermeer (regio West-Noord)


- Zuz & Zooz - Geertruidenberg (regio West-Zuid)

De winnende koks hebben een geheel verzorgd culinair Herfstbok arrangement inclusief overnachting in één van de Sandton Hotels gewonnen.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.grolsch.nl