Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.00 uur

Utrecht, 22-12-2009

Ruit vernield door sneeuwballen

AMERSFOORT De politie heeft maandagavond drie jongeren aangehouden omdat zij met sneeuwballen een ruit van een horecagelegenheid op de Hendrik van Viandenstraat hadden vernield.

Rond 20.20 uur kreeg de politie de melding dat passerende jeugd met sneeuwballen tegen de ruit had gegooid. Hierdoor was de ruit kapot gegaan. Ter plaatse troffen de agenten drie jongens uit Amersfoort in de leeftijd van 16 en 17 jaar aan die volgens de aangever verantwoordelijk waren voor de vernieling. Zij werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na het verhoor bleek dat twee van de drie verdachten met de sneeuwballen hadden gegooid. Zij werden, in overleg met de ouders, verwezen naar het Bureau HALT.

Veel meldingen

REGIO UTRECHT- De meldkamer van de politie Utrecht heeft de afgelopen 24 uur veel meldingen binnengekregen over sneeuwbalgooiende jeugd.

In de middag- en avonduren kwamen meer dan 120 meldingen binnen van mensen die erg lastig werden gevallen door sneeuwballen die naar hen, de auto of tegen de woning werden gegooid.

Verschillende personen kregen een bekeuring of een waarschuwing.