Politie Groningen

Maandag 21 december 2009

Provincie Groningen, 21-12-2009

Winschoten: brutale tasjesdief

Een nog onbekende man is zondagmiddag, omstreeks 16.15 uur, een woning aan de Olieslagerstraat in Winschoten binnengedrongen. De man vertelde de geschrokken bewoonster dat hij een aanrijding had gehad. De vrouw moest van de man meelopen. Op enig moment zag de man kans om de handtas van de vrouw weg te nemen en er vandoor te gaan. Het zou gaan om een blanke man met donkere kleding.

Mensen die rond genoemd tijdstip iets bijzonders hebben gezien in de omgeving van de Olieslagerstraat, worden verzocht zich te melden bij de politie. Ook eventuele andere slachtoffers kunnen contact opnemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: dronken zonaanbidder gaat cel in

Een 37-jarige Stadjer is zondagmiddag ingesloten. De man was in een zonnestudio aan de Westerkade in zijn woonplaats erg vervelend geweest. Hij verkeerde onder invloed en wilde keer op keer onder de zonnebank. De man weigerde aanwijzingen van het personeel op te volgen en wilde het pand ook niet verlaten. Ook tegenover de gealarmeerde politie bleef de man zich vervelend gedragen. In eerste instantie wilde hij zich ook niet legitimeren. Bij controle bleek de man nog 14 dagen celstraf open te hebben staan. Hierop is de man overgebracht naar het cellencomplex.

Groningen: dronken man loopt tegen strooiwagen

Een 61-jarige man uit Groningen is zondagnacht gewond geraakt bij een ongeval. De dronken man liep op de Ubbo Emmiusstraat tegen een strooiauto en viel vervolgens met zijn hoofd op het wegdek. De man vertelde de agenten dat hij 20 blikken bier gedronken had. Hij is in het ziekenhuis aan zijn hoofdwond behandeld.

Groningen: politie treft gewonde vrouw aan

Een 25-jarige vrouw (woonplaats onbekend) is zondagnacht naar aanleiding van een melding door de politie gewond aangetroffen op de Zonnelaan in Groningen. De agenten troffen de vrouw liggend op het fietspad met verwondingen in het gezicht aan. Zij was slecht aanspreekbaar. De dienders hebben gelijk een ambulance laten komen. De 25-jarige is meegenomen naar het ziekenhuis voor een onderzoek. Mogelijk is zij door nog onbekende oorzaak onwel geworden en daarbij gevallen.