Politie Groningen

Dinsdag 22 december 2009

Provincie Groningen, 22-12-2009

Groningen: man dood in woning

In een woning aan de Lierstraat in Groningen heeft maandagavond een schietincident plaatsgevonden. Hierbij werd een 27-jarige man uit Groningen dodelijk getroffen. Het slachtoffer overleed ter plaatse. De politie stelde na de melding een uitgebreid sporenonderzoek in de woning in. Ook werd een viertal aanwezigen in de woning als getuige gehoord. De politie is op de hoogte van de identiteit van de schutter. Deze kon nog niet worden aangehouden. Het onderzoek wordt voortgezet.

Groningen: recalcitrante man aangehouden

De politie heeft maandagnacht in de omgeving van de Orionlaan een 41-jarige inwoner van Groningen aangehouden. De politie deed onderzoek vanwege een schietincident aan de Lierstraat toen ze de man in een parkje aantroffen. De man gedroeg zich opvallend en erg schichtig. Toen de agenten de Stadjer wilden aanspreken ging hij er vandoor. Na een korte achtervolging wisten de agenten de man te achterhalen. Hierbij verzette hij zich hevig en weigerde mee te werken. Ook wilde hij zijn identiteit niet geven. Na een stevige worsteling met de man en het gebruik van pepperspray kon hij worden overmeesterd. De verdachte werd voor nader onderzoek ingesloten. Hij heeft niets met het schietincident te maken.

Groningen: Stadjer ziekenhuis in geslagen

De politie heeft maandagavond in de Korreweg een 24-jarige inwoner van Groningen aangehouden. De Stadjer had in een café ruzie gekregen met een 53-jarige plaatsgenoot. Na een discussie sloeg de verdachte de oudere man in het gezicht. Het slachtoffer is met letsel aan het hoofd naar een ziekenhuis gebracht. De 24-jarige Groninger is ingesloten voor verhoor.

Bedum/Vlagtwedde: aanhoudingen huiselijk geweld

De politie heeft maandagmiddag in een woning in Bedum een 52-jarige inwoner van die plaats aangehouden voor huiselijk geweld. Agenten kregen de melding dat een beschonken man in het huis tekeer zou gaan. Hij had onder andere de inventaris vernield en gooide met glazen door de kamer. Een familielid kon de Bedumer in bedwang houden tot de politie kwam. De verdachte is ingesloten voor verhoor. Er is een huisverbod ingesteld.

In een woning in Vlagtwedde heeft de politie maandagnacht een 44-jarige man aangehouden. De inwoner van Vlagtwedde was onder invloed van alcohol en bedreigde enkele familieleden. Een bekende van de verdachte kon voorkomen dat hij zijn partner mishandelde. De verdachte is aangehouden.

Onstwedde: onderzoek naar embleemdieven

De politie doet sinds enkele weken onderzoek naar de diefstal van tientallen auto-emblemen in Onstwedde. Vanaf half oktober heeft de politie diverse aangiftes en meldingen gekregen. Opvallend is dat er sinds begin december geen meldingen meer zijn binnengekomen. Vooral in de Jensinghelaan, Hubbelinglaan en de Dorpsstraat moesten autos het ontgelden. Van sommige autos werden de logos er meerdere keren afgehaald. De politie wil graag spreken met mensen die meer informatie hebben over de diefstal van de emblemen. Getuigen worden verzocht te bellen met 0900-8844 (lokaal tarief).

Marum: 16-duizend nitraatbommen in beslag genomen

De politie heeft maandagavond op de Wending in Marum twee mannen uit die gemeente aangehouden. Agenten wilden de auto met daarin het tweetal controleren omdat de APK van het voertuig was verlopen. In de wagen vonden de politiemensen meerdere dozen met vuurwerk. De dozen werden in beslag genomen. Op het politiebureau in Leek bleek dat in de dozen in totaal 16-duizend nitraatbommen zaten. Het duo van 19 en 20 jaar is ingesloten voor verhoor.

Het regionaal vuurwerkteam van Regiopolitie Groningen doet deze periode onderzoek naar handel in illegaal vuurwerk. Eerder deze maand werd in de provincie al ruim 800 kg vuurwerk in beslag genomen. De opslag van illegaal vuurwerk kan tot levensgevaarlijke situaties leiden. Mensen die vermoedens hebben van illegale handel kunnen gratis bellen met 0800-7000 van Meld Misdaad Anoniem.

Groningen: Stadjer onder viaduct mishandeld

Een 48-jarige inwoner van Groningen heeft maandag aangifte gedaan van mishandeling. De Groninger fietste in de nacht van zaterdag op zondag over de Rijksweg toen hij onder het viaduct van de ringweg van zijn fiets werd geslagen. Een jongen trok het slachtoffer rond 03.30 uur van zijn rijwiel, waarna deze samen met twee anderen op de Stadjer in sloeg. De 48-jarige raakte daarbij gewond aan zijn gezicht. Het trio liep weg toen een onbekende passant langskwam. Deze voorbijganger hielp het slachtoffer op de been. De politie wil graag met deze persoon spreken. Ook andere mensen die meer informatie hebben worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).