Politie Gelderland-Zuid

Sporen brengen agenten naar inbreker

Tiel, 22-12-2009 o In de nacht van maandag op dinsdag is een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van een inbraak.

De agenten kregen een melding dat bij een voetbalvereniging aan de Wadenoijenlaan twee mannen op het terrein zouden lopen. De getuige had een goed signalement doorgegeven. Toen de agenten ter plaatse kwamen zagen zij dat het gaas naast het toegangshek was doorgeknipt. Zij volgden het schoenspoor in de sneeuw. Bij de kantine bleek geen braakschade.

Een container die iets verderop stond bleek wel te zijn opengebroken. Naast de deur stonden een breekijzer en een betonschaar. De deur van de container stond op een kier en het slot bleek te zijn opengeknipt. In de container werd de man aangetroffen. Hij voldeed aan het signalement en werd aangehouden. Gezien de schoensporen zou er mogelijk nog een tweede verdachte zijn. Deze werd niet aangetroffen. De verdachte werd naar het politiebureau gebracht. De politie heeft de zaak in onderzoek. (14)

Laatst gewijzigd 22-12-2009 10:16 | © Regio Gelderland-Zuid |