Politie Gelderland-Midden

Woninginbraken district West-Veluwe Vallei

Publicatiedatum: 22-12-2009 11:02:10

EDE - In het politiedistrict West Veluwe-Vallei is tussen maandag 21 en dinsdag 22 december een aantal keer aangifte gedaan van diefstal uit woning en poging tot woninginbraak.

Hieronder een overzicht:

Poging Woninginbraak

Straat: Ede, Kranenburg
Methode: schade aan raamkozijn
Buit: niets ontvreemd

Diefstal uit woning

Straat: Bennekom, Ganzerik
Methode: insluiping (geen braak)
Buit: laptop

Poging Woninginbraak

Straat: Wageningen, Asserpark
Methode: schade aan raamkozijn
Buit: niets ontvreemd

Buurtonderzoek
De politie stelt naar aanleiding van de inbraken vaak een buurtonderzoek in om te achterhalen of er wellicht buurtbewoners of getuigen zijn geweest. Zij kunnen soms waardevolle informatie hebben gezien of gehoord dat van belang kan zijn bij het opsporen van de daders. Dit soort informatie kan de politie overigens ook van pas komen bij het voorkomen van inbraken. Ziet u iets verdachts, een persoon of een auto? Noteer het signalement of kentekens van auto's en geef het door aan de politie op 0900-8844.

Tips
De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.politiekeurmerk.nl.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Beroving handtas mislukt: politie zoekt getuigen
Publicatiedatum: 22-12-2009 10:58:04

EDE- De politie is maandagmiddag 21 december een onderzoek gestart na een poging straatroof op de Nettelhorst. Een 60-jarige Edese liep rond tien voor vier over de Nettelhorst vlakbij de oversteek bij de N224 naar Kernhem. Hier werd ze aangesproken door twee onbekende jongens die haar de weg zou hebben gevraagd. De Edese zou op verzoek van het tweetal een stukje mee zijn gelopen om ze de weg te wijzen. Plotseling zou een van de jongens aan haar handtas hebben gerukt. De vrouw zou het direct op een schreeuwen hebben gezet waarbij ze haar handtas tegen zich aan zou hebben geklemd. Hierop zou het duo zijn weggerend waarbij een van de jongens zich zou hebben omgedraaid en terug liep in de richting van de Edese. Hij zou vanuit zijn mouw een zilverkleurig voorwerp hebben gehaald, mogelijk een vuurwapen of iets wat daarop leek. De vrouw zette het hierop wederom op een schreeuwen waarop beiden verdwenen.

Signalement
Volgens het slachtoffer zou de jongen met het wapen een tengere jongen zijn met een getinte huidskleur. Hij zou ongeveer 1.40 meter lang zijn en hij droeg een zwarte jas met capuchon met een zwart/bruine bontkraag. De andere dader zou een gezet postuur hebben met kort zwart haar. Hij zou lichter getint zijn dan de andere dader. Beiden zouden ongeveer 10 jaar oud zijn. De politie roept uw hulp in bij het onderzoek. Heeft u iets gehoord of gezien voor of na de beroving belt u dan de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000. (075966)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---