Gemeente Beek


25e expositiejaar gemeentehuis Beek

In april 1986 werd de eerste expositie georganiseerd in het gemeentehuis van Beek. In de afgelopen 24 jaar hebben honderden kunstenaars â amateurs én (inter)nationaal vermaarde professionals â hier hun werk getoond. Ook in 2010 zullen er weer een aantal bijzondere expositie plaatsvinden.

Â

Het 25e expositiejaar start - traditiegetrouw â met een expositie die door een gastcurator wordt samengesteld. Dit jaar is dat Theo Derksen, hoofd opleiding visuele communicatie en docent fotografie aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht. Hij toont het werk van drie jonge fotografen, t.w. Christoph Giebeler, Patrick Jendrusch en Felix Baumsteiger.

Â

* Christoph Giebeler

Â

âHoe kun je invloed uitoefenen op een landschap door het karakter daarvan

middels ingrijpen te veranderen? Hoe hebben vreemde elementen en handelingen invloed op de waarneming daarvan?

Maakt men deel uit van een landschap of is men slechts toeschouwer?

Storende faktoren zijn erg geschikt om je bewust te worden van zo'n landschap en zijn gemeenschappelijke betekenis.

Dat kan d.m.v. het plaatsen van een objekt dan wel een handeling.

Mijn werk is bedoeld om mensen te prikkelen hun eigen openbare ruimte vorm te geven, zodat ze hun omgeving niet als beperkt ervaren.â

Â

* Patrick Jendrusch

Â

âIn mijn thema âLuilekkerlandâ,wilde ik verschillende elementen, zoals ze in de mythologie van dit fantasieland kunnen verschijnen, naar onze tijd vertalen, zonder terug te grijpen op het sprookje van de gebroeders Grimm, want de mythe van een luilekkerland als utopie van een samenleving vol overvloed is in alle kulturen door alle eeuwen heen verweven.

Een leven, dat vroeger aan de rijken toebehoorde, maar in deze tijd voor iedereen toegankelijk is.

Mijn beelden gaan uit van die overvloed met themaâs als wraatzucht, het eeuwig jong moeten zijn, de âKörperkulturâ, het egoïstische marktdenken en de uitwisselbaarheid van menselijke betrekkingen.â

Â

* Felix Baumsteiger

Â

âIk ben een jonge fotograaf die werkt en studeert in Maastricht.

Op het eerste zicht richt zich mijn vrij werk op alledaagse dingen uit mijn leven. Ik fotografeer personen, plaatsen, details, ⦠Maar het draait er bij mij niet om de realiteit vast te leggen. Mijn beelden zijn niet eerlijk.

Ik probeer door mijn kleurgebruik en motiefkeuze een eigen wereld te scheppen.

Ik gebruik het medium fotografie om aan de realiteit te ontsnappen.â

Â

Â

De expositie wordt geopend op vrijdag 8 januari om 20.00 door wethouder Thijs van Es. Theo Derksen zal zelf een inleiding verzorgen.

Â

De expositie is te bezichtigen t/m 5 februari, op ma. t/m vrij. van 9.00 uur â 12.30 uur, op woe. van 14.00 â 19.00 uur en op zo. 10 januari van 14.00 â 17.00 uur.

Te downloaden:

* Affiche_Giebeler_Jendrusch_Baumsteiger.pdf (168,42 KB)