Gemeente Voorschoten

Woonvisie 2010-2014

20091208voorschepark3 Inwoners moeten zo prettig mogelijk kunnen wonen. De uitgangspunten voor het ideale toekomstbeeld op het gebied van wonen in Voorschoten staan in de `Woonvisie 2010-2014' .

Voorschotenaren moeten zich veilig voelen in hun straat of wijk en dichtbij huis kunnen genieten van het vele groen wat de gemeente rijk is. Er moet variatie zijn in het huizenaanbod zodat het mogelijk is en aantrekkelijk voor bewoners van alle leeftijden om in Voorschoten te wonen. Zo gaan we vergrijzing tegen en komt er meer leven in de brouwerij.

Een veilige en duurzame woonomgeving, een gevarieerdere bevolkingssamenstelling en het vergroten van de levendigheid zijn de hoofdpunten van de woonvisie. Voorschoten wil een gemeente zijn met een kloppend historisch centrum waar groen, cultuurhistorie, duurzaamheid en gevarieerdheid sleutelwoorden zijn. Geen vergrijsde gemeente, maar aantrekkelijk en bereikbaar voor alle doelgroepen om te wonen. Om dit te bereiken luistert de gemeente goed naar de inwoners en speelt in op hun wensen en behoeften.

Wethouder Bruno van Dunné: "De gemeente speelt actief in op actuele ontwikkelingen op de woningmarkt als gevolg van de kredietcrisis. Zo hebben we bijvoorbeeld het anti-speculatiebeding tijdelijk bevroren. We maken het ook mogelijk om leegstaande koopwoningen tijdelijk te verhuren. In de woonvisie staan afspraken die onze actieve aanpak versterken: ik noem de startersleningen, het volkshuisvestingsfonds en de prestatieafspraken met corporaties over de sociale woningvoorraad in Voorschoten."

De Woonvisie is door de gemeenteraad vastgesteld op 18 december 2009.
* 22 december 2009