Gemeente Overbetuwe


Ongewenste/ illegale reclameborden langs wegen

---

Langs doorgaande wegen in de gemeente Overbetuwe staan geregeld reclameborden. In nagenoeg alle gevallen staan die borden er zonder vergunning. Deze borden veroorzaken een rommelig omgevingsbeeld. De gemeente gaat hiertegen optreden.

Verwijderen van de borden

Wij adviseren eigenaren van percelen met reclameborden die te verwijderen. Doen zij dit niet, dan krijgen ze een brief. In die brief staat een termijn waarbinnen de borden moeten zijn verwijderd. Daarna gaat de gemeente handhaven. Dat gaat door het opleggen van een boete: âeen last onder dwangsomâ. De kosten daarvan kunnen flink oplopen.

Staan de reclameborden op gemeentelijke grond? Dan haalt de gemeente die direct weg. De borden zullen voor een periode van maximaal 3 maanden worden bewaard op de gemeente werf te Elst. De eigenaar kan het bord afhalen na de betaling van de verwijderingkosten.

Wilt u een reclamebord plaatsen?

Bent u van plan om een reclamebord te plaatsen? Neem dan eerst contact op met de afdeling Bouwen, Wonen en Milieu van gemeente Overbetuwe. De afdeling is gevestigd aan het Europaplein 1 te Andelst, telefoon (0481) 362 148. Wij informeren u dan of er mogelijkheden zijn voor het plaatsen van reclameborden.