Gemeente Zoetermeer

Laatste nieuws rond bestrijding sneeuwoverlast in Zoetermeer

Maandag 21 december is er tot middernacht doorgegaan met 5 shovels om alle doorgaande wegen goed berijdbaar te maken Ook zijn de strooiwagens ingezet om de wegen volgens de vastgestelde routes te strooien. Vannacht is er niet meer gestrooid.
Dinsdag 22 december is het verkeer aardig op gang gekomen en rijdt op de doorgaande wegen goed door. In de wijken is er veel sneeuw. Ook in de winkelcentra ed.

Contacten met busmaatschappij Veolia hebben geleid tot het specifiek strooien van Centrum West en andere busstations.

Er zijn vandaag tot 12.00 uur twee shovels ingezet om de doorgaande wijkontsluitingswegen sneeuwvrij te maken. Probleem daarbij is dat de grote hoeveelheden sneeuw die daarbij in hopen worden geschoven, tot problemen kunnen leiden met de afvoer van smeltwater. De doorgaande wegen zijn naar verwachting om 12.00 uur sneeuwvrij. Inmiddels is er ook een start gemaakt met het schoonschuiven van winkelcentra (bevoorrading winkels) en toegang naar zorgcomplexen. Dit gaat vandaag door.

De gemeentelijke afdeling Afvalinzameling is gestart met het inzamelen van restafval, grofvuil en de milieueilandjes. Dat loopt helaas door de gladheid en de grote hopen sneeuw erg traag. Daarom is afgesproken dat wordt doorgaan, en morgen wanneer er normaal gesproken wijken met Groent Fruit en Tuinafval (GFT) aan de beurt zijn, de restafvalwijken worden afgemaakt.