Inwoners Noord-Brabant grootste fans Sven Kramer

22/12/2009 11:11

Essent N.V.

Arnhem, 22 december 2009 - In de provincie Noord-Brabant wonen de meeste fans van topschaatser Sven Kramer en in de provincie Zeeland de minste fans. Dat blijkt uit onderzoek van Essent. Essent startte onlangs de campagne Svenergy, waarin Sven Kramer de hoofdrol speelt. Intussen hebben al bijna 90.000 fans zich gratis aangemeld als supporter van Nederlands beste schaatser.

'Bijna twintig procent van de aanmeldingen komt uit Noord-Brabant en slechts twee procent uit Zeeland', vertelt Stephan Trimbos van Essent. 'Natuurlijk is onze klantenkring goed vertegenwoordigd in Noord-Brabant, maar de echte schaatsliefhebbers wonen vaak in de noordelijke provincies. Misschien moet de échte Olympische schaatskoorts daar nog losbarsten. Wat dat betreft zit het koude weer nu mee', zoekt Trimbos naar een verklaring. Uit het onderzoek blijkt ook dat de provincie Friesland wat achterblijft (6 procent). Juist omdat Sven Kramer uit die provincie komt, hoopt Essent dat nog meer fans zich achter hun provinciegenoot scharen.

Sinds kort is ook de Svenergy-game beschikbaar op www.svenergy.nl, waarmee klanten Sven Kramer zo snel mogelijk naar een gouden medaille kunnen laten schaatsen. Degene met de beste score wint een VIP-arrangement naar het Essent ISU WK allround in maart 2010.

Over de Svenergy-campagne

De campagne die 30 oktober startte, loopt door tot maart 2010. Gedurende de campagne worden fans via de website www.svenergy.nl op de hoogte gehouden van de schaatsprestaties van Sven Kramer. Wie zich gratis aanmeldt als fan maakt automatisch kans op prijzen, zoals een VIP-trip naar Vancouver of toegang tot de Svenfan-dagen met kaartjes voor de finale van de Essent ISU World cup. Alle Svenfans die klant zijn bij Essent kunnen bovendien een gratis Svenergy-pakket aanvragen met allerlei fanartikelen, zodat men Sven ook écht kan aanmoedigen. Fans die klant worden bij Essent krijgen bovendien 50 euro korting voor elke gouden medaille van Sven tijdens de Olympische winterspelen in Vancouver. Het doel van Sven is om zich te plaatsen voor maar liefst 4 afstanden: de 1.500, de 5.000, de 10.000 meter en de ploegenachtervolging. Bij 4 keer Olympisch goud voor Sven kunnen klanten dus maximaal 200 euro korting krijgen.

Drenthe 6%

Flevoland 3%

Friesland 6%

Gelderland 9%

Groningen 7%

Limburg 9%

Noord-Brabant 20%

Noord-Holland 11%

Overijssel 10%

Utrecht 5%

Zeeland 2%

Zuid-Holland 13%

Totaal 100%





http://www.svenergy.nl