Lottoprijs van twee ton valt in IJsselstein

22/12/2009 11:29

De Lotto

Een man uit IJsselstein heeft de hoofdprijs van 200.000 euro gewonnen in de Euro Loterij van Lotto. De man speelt al mee sinds het ontstaan van Lotto in 1974.

"Ik heb onlangs nog een aardig bedrag gewonnen in het casino, maar niet zo hoog als dit bedrag met Lotto. Wat een prachtige prijs! Dit geld ga ik reserveren voor mijn pensioen," aldus de gelukkige winnaar.

Het winnende Lot is gekocht bij Wah Kiu Trading aan de Geldersekade in Amsterdam. Hier wordt maandag 4 januari om 13.00 uur door Lotto een grote taart aangesneden om het winnen van de prijs aldaar te vieren.

Lotto Jackpot blijft oplopen

Zaterdag 19 december is de Jackpot niet gevallen. Dat betekent dat de Lotto Jackpot aanstaande zaterdag goed is voor maar liefst 13,5 miljoen euro. De hoofdprijs van de Euro Loterij is zaterdag, zoals elke week, weer 200.000 euro.

Iedereen wint met Lotto

Niet alleen Lotto-spelers winnen met Lotto maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van Lotto en Euro Loterij komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Na de overheid is De Lotto al 48 jaar de grootste structurele financier van de Nederlandse sportwereld. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.