Politie Drenthe

Dinsdag

Provincie Drenthe, 22-12-2009

Winkelbediende ernstig bedreigd

ASSEN De politie hield maandagavond op de Oude Molenstraat in Assen twee mannen aan op verdenking van het met de dood bedreigen van een winkelbediende en het stelen van geld. De mannen, 21 en 48 jaar en afkomstig uit Assen, zijn voor nader onderzoek ingesloten. Omstreeks 16.00 uur kwam een ongeveer 15 jarige jongen in de winkel US Wear aan de Gedempte Singel in Assen. Hij wilde een paar schoenen ruilen. De verkoopster die hem hielp zag echter dat de schoenen gedragen waren en vertelde hem dat ruilen niet mogelijk was. De jongen belde hierna zijn vader die even later vergezeld van nog twee mannen de winkel binnenkwam. Vervolgens werd de verkoopster door één van de mannen ernstig bedreigd. Zij moest de schoenen terugnemen en het geld terugbetalen. Dit alles gebeurde op een erg bedreigende manier waarbij de vrouw zelfs met de dood werd bedreigd. Toen de doodsbange vrouw geen aanstalten maakte om geld te pakken werd de kassa op de grond gegooid en werd daar geld uitgepakt. Hierna verdwenen de drie mannen. De jongen was al eerder vertrokken. Op basis van het signalement hield de politie korte tijd later twee verdachten aan. De politie wil graag in contact komen met getuigen. Zo waren er in de winkel nog klanten, die mogelijk gezien hebben wat er allemaal gebeurde. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844. (2009062881)

Kind gewond

EMMEN Een 4 jarige meisje uit Emmen is maandagmorgen licht gewond geraakt doordat ze door een auto werd aangereden. Het meisje viel op de Borgerbrink in Emmen van een slee. Dit gebeurde vlak voor de geparkeerde auto van een 64 jarige bewoner van deze straat. De man wilde wegrijden en had niet gezien dat het kind vlak voor zijn auto op straat kwam te liggen. Hij reed langzaam weg en merkte toen dat hij iets aanreed. Het kind is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. Na onderzoek mocht ze weer met haar ouders naar huis. (2009062812)

Politie vordert rijbewijs in na ongeluk

OOSTERHESSELEN De politie vorderde maandagmiddag het rijbewijs in van een 33 jarige inwoner van Oosterhesselen. De man wordt verdacht van het onder invloed van alcoholhoudende drank veroorzaken van een aanrijding. De auto van de man werd na een melding over een ongeluk aangetroffen tegen een boom aan de Klenkerweg in Oosterhesselen. Een paar honderd meter verder werd de verdachte lopend aangetroffen en aangehouden. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen waar hij nog probeerde te ontkomen. Dit mislukte en na onderzocht te zijn is hij overgebracht naar het politiebureau. Daar gaf een ademanalyse een uitslag van 840 ugl. De man verklaarde dat hij pas na het ongeluk alcohol had gedronken. Na verhoord te zijn is hij met een rijverbod van 12 uur in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (2009062844)

Vrouw van tas beroofd

ASSEN Op het fietspad het Oosterhoutje in Assen is maandagavond tegen 21.25 uur een 52 jarige vrouw uit die plaats van haar tas beroofd. De vrouw liep daar en werd van achteren benaderd door een jongeman op een fiets. De jongeman pakte de vrouw beet en vrouw om geld. Daarbij bedreigde hij haar op een bepaald moment met een voorwerp. Toen de vrouw aangaf geen geld bij zich te hebben pakte hij haar sporttas en fietste weg. Bij de tas gaat het om een kleine limegroene sporttas met daarin alleen wat sportkleding. De jongeman reed op een nette damesfiets, mogelijk donkergroen van kleur, met kleine strakke donkergekleurde fietstassen. De vrouw schat de leeftijd van de jongen op 14 tot ongeveer 16 jaar. Hij heeft een blanke huidskleur en een smal wit gezicht met rossige wenkbrauwen. Hij droeg een donkerblauwe broek en een donker oversized sport/regenjack met capuchon. Achter op het jack staat een tekst in witte letters met een rood accent. De vrouw belde bij thuiskomst de politie en deed aangifte. De politie stelt een onderzoek in en vraagt mensen die menen te weten wie deze jongen is om contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem kan ook via 0800-7000 (2009062906)

Frank Samsom nieuwe chef-dirigent Politie Orkest Noord-Nederland

Frank Samsom uit Assen is per 1 januari a.s. benoemd in de functie van chef-dirigent van het Politie Orkest Noord-Nederland (PONN). Samsom volgt Wim Jongen op, die begin augustus overleed aan de gevolgen van een hersentumor. Klik hier voor het complete persbericht.

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichent of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.