KNHS

Kadercriteria dressuur verzwaard
22 december 2009
Dressuurkaders

ERMELO (KNHS) De KNHS heeft op advies van de bondscoaches dressuur Sjef Janssen (senioren) en Tineke Bartels (jeugd) besloten de kadercriteria dressuur te verscherpen per 1 januari 2010.

Reden is dat steeds meer ruiters en amazones de limiet behalen om toe te treden tot het A- of B-kader. A-kaderleden moeten sterk genoeg zijn om de KNHS te vertegenwoordigen op een kampioenschap en daarom is het van belang de kwaliteit van de kaders op peil te houden. Op dit moment zijn de kaders bovengemiddeld groot, waardoor het moeilijk is de kaderleden zo optimaal te trainen en begeleiden als gewenst.

Voor de senioren wordt de eis met een halve procent verhoogd. Dit houdt in dat om opgenomen te worden in het A-kader een combinatie minimaal drie keer binnen zes maanden een score moet halen van 71,00% (voorheen 70,50%) op door de KNHS aangewezen wedstrijden voor kadervorming. Tevens moet één van de drie scores behaald zijn in de Grand Prix tijdens een internationaal evenement. Voor opname in het B-kader geldt drie keer een score van 69,00% binnen dezelfde criteria.

Bij de junioren en young riders gaan de geldende scores met één procent omhoog. Dressuurcombinaties moeten om opgenomen te worden in het A- kader op minimaal drie door de KNHS aangewezen wedstrijden voor kadervorming een score van 68,00% behalen. Om opgenomen te worden in het B-kader is een percentage van 66,00% voldoende.

Voor de ponys zijn er voorlopig geen wijzigingen.

Voor alle kaders geldt dat de opgenomen combinaties zich na 9 maanden dienen te herkwalificeren volgens bovengenoemde criteria.

Alle huidige kadercombinaties dienen op 1 januari 2010 aan de scherpere eis te voldoen om opgenomen te kunnen blijven in het kader.