Politie Zeeland


---


Z-3697-2009 "Ik blijf toch rijden..."
In de nacht van maandag op dinsdag is op de Buitenhaven in Terneuzen een 53-jarige man aangehouden door agenten van de Zeeuwse politie.
Rond 02.00 uur zagen de agenten de man in zijn auto rijden. Hij werd aan de kant gezet en gecontroleerd. De 53-jarige man uit de gemeente Terneuzen moest een blaastest doen. Hieruit bleek dat hij vijf keer teveel had gedronken. Toen de agenten zijn rijbewijs wilden innemen bleek dat hij sinds twee jaar een ongeldig rijbewijs had. De man kreeg een rijverbod, maar verklaarde dat hij in de toekomst toch zou blijven rijden.

Z-3698-2009 dealers harddrugs aangehouden
In september 2009 kwamen via de Drugsoverlastlijn van Bureau Houdgreep veel meldingen binnen van vermoedelijke drugshandel vanuit een woning aan de Willem de Zwijgerlaan in Terneuzen.
De Zeeuwse politie is hierop een onderzoek gestart.
Het onderzoek resulteerde er begin december in dat er in totaal veertien verdachten zijn aangehouden. De twee hoofdverdachten zijn twee mannen van 18 en 25 uit Den Haag . Een van hen is door Politie Haaglanden aangehouden op verzoek van hun Zeeuwse collega's.
De 12 andere verdachten, afnemers van drugs, werden in Terneuzen aangehouden. Zij hebben allemaal verklaringen afgelegd en zijn inmiddels weer op vrije voeten.
De twee Haagse mannen worden verdacht van het verhandelen van harddrugs. Dit ging voornamelijk om cocaïne en heroïne.
Na hun aanhouding werden door de politie een geldbedrag en een personenauto in beslag genomen. Ook heeft de politie bij een aantal afnemers een kleine hoeveelheid harddrugs in beslag genomen.
Ondervindt u overlast van of door het gebruik van drugs? Dan kunt u bellen met de Zeeuws-Vlaamse Drugsoverlastlijn op telefoonnummer 0800-0225085.