Gemeente Waalwijk Vuurwerkteams tegen vuurwerkoverlast en schade

Om het illegaal afsteken van vuurwerk en vuurwerkschade te beperken
-en daders aan te pakken- kiezen de gemeente Waalwijk en de politie Midden en West Brabant dit jaar voor een nieuwe vorm van samenwerking. Deze samenwerking houdt in dat de weken voor Oud & Nieuw twee vuurwerkteams gevormd worden die bestaan uit een politieagent en een beveiliger. Deze vuurwerkteams rijden in de periode voor Oud & Nieuw rond in Waalwijk, Sprang Capelle en Waspik. Ze rijden langs locaties waar zich in het verleden en recent de meeste vuurwerkincidenten waren.
Ook de buurtpreventieteams zijn gevraagd vuurwerkoverlast en vuurwerkvandalisme te melden.

Opruimen vuurwerk op 1 januari
Ieder jaar gebeurt er op nieuwjaarsdag een groot aantal vuurwerkongelukken. Vooral jonge kinderen gaan dan op zoek naar vuurwerk dat niet is afgegaan en steken het opnieuw af. Om Waalwijk op
1 januari 2010 weer schoon én veilig te krijgen, zijn er speciale vuurwerkafvalzakken gemaakt die worden verstrekt bij de drie vuurwerkverkooppunten in de gemeente. Daarnaast kunnen de afvalzakken opgehaald worden bij diverse adressen. De verspreidingspunten van de afvalzak staan op www.waalwijk.nl/vuurwerk. De vuurwerkafvalzakken kunnen inwoners gratis inleveren op de Milieustraat aan de Weteringweg in Waalwijk, op zaterdag 2 en maandag 4 januari 2010 tussen 9.00 en 15.00 uur.

Publicatie datum 22-12-2009