Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 22-12-2009

Straatrover aangehouden dankzij sporen in de sneeuw

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 04.30 uur in een woning in de Bouwmeesterbuurt een 35-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van het beroven van een 36-jarige plaatsgenoot in het Wilhelminapark. De straatrover werd opgespoord omdat de bandensporen van de door hem gestolen fiets in de sneeuw eindigde bij de woning waar hij een kamer huurt. Hij werd aangehouden nadat de schoudertas van de aangever onder zijn bed werd aangetroffen.

Een 36-jarige Tilburger meldde zich vannacht bij de
intercominstallatie van het bureau Wilhelminapark. Hij vertelde de centralist dat hij zojuist in het park naast het bureau beroofd was. Een man had eerst met hem een praatje gemaakt en een sigaret met hem gerookt en toen gedreigd een mes te pakken. De man had hem van zijn schoudertas en fiets beroofd. Het slachtoffer ging achter de dader aan, raakte de straatrover kwijt maar kwam aan de hand van het bandenspoor van de fiets uit bij een woning in de Bouwmeesterbuurt. Daar was te zien dat de fiets kennelijk mee naar binnen was genomen. De politie is vervolgens naar het adres gegaan. De fiets van aangever werd in de tuin aangetroffen. Het bleek te gaan om een woning met kamerhuurders. Een van de huurders vertelde de agenten dat hij de gehele avond in bed had gelegen. Wel vreemd was dat hij natte
broekspijpen had. Onder zijn bed werd het tasje van de aangever aangetroffen. De verdachte is aangehouden en ingesloten.

Arrestatie na huiselijk geweld

TILBURG: De politie heeft maandagavond in een woning in de wijk de Reit een 28-jarige Tilburger aangehouden voor huiselijk geweld. Hij zou in de woning tijdens een ruzie zijn 24-jarige vriendin bedreigd hebben met een groot koksmes.

Het slachtoffer deed aangifte. Zij vertelde dat zij haar vriend verteld had ze vanwege bepaalde zaken wilde stoppen met hun relatie. Haar vriend ging daarop door het lint. Hij pakte een groot mes uit de keukenlade en richtte dat op korte afstand van haar buik, hij dreigde daarbij haar dood te maken. De verdachte is aangehouden en in
verzekering gesteld.

Oisterwijkse (43) steekt vriend (37) met een kris in de rug

TILBURG: Een 37-jarige Tilburger is vannacht omstreeks 03.30 uur in een woning in de wijk Loven-Besterd tijdens een ruzie door zijn 43-jarige vriendin uit Oisterwijk met een kris gestoken. De verdachte werd ingesloten. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.

De politie ging naar een woning in de wijk Loven-Besterd nadat gemeld was dat daar voor een woning een man op de grond zou liggen die door zijn vriendin neergestoken zou zijn. Buiten was bij het bedoelde adres niets te zien. De man die open deed vertelde dat zijn vriendin hem net, tijdens een hevige ruzie, enkele keren met een kris had gestoken. Hij toonde zijn rug waarop een snij- en steekwond zichtbaar was. Hij wilode geen aangifte doen. De hoofdbewoner van dat adres bevestigde het relaas van het slachtoffer. De agenten hebben de vrouw toch aangehouden, voor huiselijk geweld is een aangifte immers niet noodzakelijk. Het slachtoffer werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. In de woning werd het steekwapen, een kris met een totale lengte van circa 40 cm, aangetroffen. Zowel verdachte,
slachtoffer, als getuige waren onder invloed van alcohol.

Arrestatie na mishandeling vriendin in auto

TILBURG: De politie heeft omstreeks 20.45 uur op de Noordstraat een 28-jarige man uit Boxtel aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van zijn 25-jarige vriendin. Hij zou haar in haar auto enkele keren in het gezicht hebben geslagen. Hij was onder invloed van alcohol en vermoedelijk drugs. Hij verzette zich bij zijn arrestatie en riep voortdurend beledigingen naar de agenten.

De agenten kregen een melding dat er op de Noordstraat een auto stond, waarvan de bestuurder stomdronken was. De melder had geprobeerd met de bestuurder te praten, maar daar kwam geen zinnig woord uit. De agenten troffen de door de getuige bedoelde auto onbeheerd met autosleutels voor de bestuurdersstoel op de vloer aan. Toen de agenten de
verkeersgevaarlijk geparkeerde auto wilden gaan verplaatsen, stopte naast hen een auto. Daarin zaten een man en een vrouw. De man stapte uit en riep naar de agent: 'Wat doe jij in mijn auto? Hij rook naar alcohol. De vrouw in de auto wenkte een van de agenten, zij vertelde dat haar vriend haar zojuist in de auto tijdens een ruzie meerdere keren tegen haar hoofd had geslagen. Ze had een gezwollen en bloedende onderlip. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 22-12-2009 10:44 | © Regio Midden en West Brabant |