Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Consumentenbond beloont transparante werkwijze De Hypotheekshop

De Hypotheekshop Nieuwegein heeft beste dienstverleningsdocument

Huizen, 22 december 2009 - De Hypotheekshop in Nieuwegein is door de Consumentenbond uitgeroepen als financiële adviesorganisatie met het beste dienstverleningsdocument (DVD) in Nederland. De Consumentenbond organiseert deze wedstrijd om verdergaande transparantie te bevorderen en om consumenten te laten zien welke service zij mogen verwachten van een financieel adviseur.

Dienstverleningsdocument (DVD)
Sinds 1 juli 2009 zijn financieel adviseurs verplicht om hun klanten in een vroegtijdig stadium een dienstverleningsdocument (DVD) te geven. Direct na het eerste oriënterende gesprek mogen consumenten dit document verwachten. Hierin staat welke diensten de adviseur aanbiedt, op welke wijze hij wordt beloond en hoe hoog die beloning ongeveer is. De Consumentenbond geeft aan dat de DVD van De Hypotheekshop in Nieuwegein het beste scoorde op de wettelijke vereisten: reikwijdte dienstverlening, bandbreedte beloning en eenvoud/begrijpelijkheid.

Landelijk document
Ron Bavelaar, algemeen directeur van De Hypotheekshop is erg trots op het behaalde resultaat. Bavelaar: 'Het is niet alleen een uitstekend resultaat van de vestiging in Nieuwegein, maar ook een mooie erkenning voor onze gehele organisatie. De Hypotheekshop in Nieuwegein gebruikt namelijk het dienstverleningsdocument dat landelijk aan alle Hypotheekshops is verstrekt. Deze prijs bevestigt bovendien de boodschap die wij aan de consument willen meegeven: De Hypotheekshop, Duidelijk Verhaal. Deze transparantie zie je ook terug in de beloning van onze adviseurs.'

De Hypotheekshop
De Hypotheekshop is met circa 180 vestigingen de grootste hypotheekadviesketen in Nederland, waar iedereen terecht kan voor een duidelijk verhaal over hypotheken, pensioenen en verzekeringen. Voor nu én voor de toekomst. De Hypotheekshop geeft ongekleurd advies en is niet gebonden aan een bank, verzekeringsmaatschappij of andere financiële instelling.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht