Gemeente Goirle

verpakkingsmateriaal

Plastic verpakkingsmateriaal

Alléén op vrijdag inzamelen plastic verpakkingsmateriaal

Vanaf begin december staan in de gemeente alleen op de vrijdag op drie plaatsen in de beide kernen grote containers, waarin het plastic verpakkingsafval gedeponeerd kan worden. Samen met bewoners van Berkenrode gaf wethouder Henk van Boxtel afgelopen vrijdag op het Van Hogendorpplein het officiële startsein voor de gemeente.

Wat niet in de zak moet
Op vragen van bewoners welk plastic wel of niet in de zakken meegegeven mag worden, geeft de gemeente nog enkele aanvullingen. Wat níet in de zakken mag zijn kartonnen drankpakken en bijv. plastic zakken die voor medische doeleinden zijn gebruikt. Gelieve dit afvalmateriaal in de grijze container te doen.

U wordt dringend doch vriendelijk verzocht de geleverde speciale zakken te gebruiken. Zijn de zakken op, dan kunt u vanaf dinsdag 15 december op onderstaande adressen een set nieuwe zakken afhalen:

Bedrijf

Adres

Albert Heijn

Hovel

Super

Van Hogendorpplein

Boerenschuur

Dorpstraat, Riel

Bibliotheek

Kloosterstraat 22

Kosterei Dorpsplein

Riel

Emte

Hovel

Gemeentehuis

Oranjeplein 1

Containers plastic huisafval
In de buurt van Albert Heijn op Plein 1803 en bij De Boerenschuur staan iedere vrijdag (met uitzondering van feestdagen) de containers van 08.00 tot 21.00 uur;
Bij Super de Boer staat een container van 08.00 tot 20.00 uur. U herkent de containers aan de posters met het oranje mannetje.

Plastic afval is wel: flessen en flacons; schaaltjes en bakjes; zakjes en tassen.
Plastic afval is niet: tuinmeubilair, bouwmateriaal, speelgoed. Zie voor meer informatie wat wel en niet kan op de flyer in uw informatiepakket.