Technische Universiteit Eindhoven

TU/e beste TU van Nederland

Geplaatst: 22 december, 2009

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) komt als beste TU van Nederland uit de bus in de Keuzegids Hoger Onderwijs 2010. De TU/e staat voor het zesde jaar op rij op de eerste plaats. In het algemeen klassement van de veertien universiteiten moet de TU/e met een score van 65 maar twee universiteiten voor laten gaan.

Vijf van de elf bacheloropleidingen van de TU/e scoren het hoogste aantal punten van de TU's. Zo heeft de TU Eindhoven volgens de gids de beste bacheloropleidingen Technische Bedrijfskunde, Biomedische Technologie en Bouwkunde. De bacheloropleidingen Industrial Design en Scheikundige Technologie delen de hoogste waardering met de Universiteit Twente, die op deze opleidingen hetzelfde aantal punten scoort.

In het algemeen klassement van alle veertien Nederlandse universiteiten staat de TU/e op een gedeelde derde plaats, met het zelfde aantal punten als de Radboud Universiteit Nijmegen en de Universiteit Maastricht. Op plaats één staat de Wageningen Universiteit, gevolgd door de Open Universiteit. De grotere, brede universiteiten doen het beduidend minder goed dan de kleinere. De redactie van de editie Universiteiten van de Keuzegids Hoger Onderwijs constateert dat grootschaligheid en kwaliteit blijkbaar niet zo gemakkelijk zijn te combineren. De beoordelingen in de gids zijn gebaseerd op studiestatistieken en oordelen van studenten en experts.