Gemeente Helmond


Feestelijke opening Koninginnewallen

Op zondag 20 december zijn de Noord en Zuid Koninginnewallen feestelijk geopend.

De verbetering van de Koninginnewallen is het sluitstuk van de kwaliteitsimpuls van het kernwinkelgebied van Helmond. Bij de aanpak stond een verbetering van de beleving van de straten voorop.

Kwaliteitsverbetering

De kwaliteitsverbetering is ook terug te zien in de parkeerplaatsen die nu evenwijdig aan de straat liggen. Daarnaast zijn dezelfde houten banken en prullenbakken geplaatst als in het winkelgebied, is de straatverlichting verbeterd en hebben de straten een groen aanzien gekregen door de aanplant van hagen en platanen. Samen met de komst van kunstwerken is een veel vriendelijker straatbeeld ontstaan.

Oversteekplaatsen

Bovendien is er gezorgd voor uitbreiding van de fietsenstallingen en oversteekplaatsen voor voetgangers, een nieuw vuilinzamelingssysteem onder de Kerkweg en water- en stroomvoorzieningen voor de marktkooplieden en kermisexploitanten.

Gevels

De betrokken ondernemers en pandeigenaren hebben een belangrijke rol gespeeld met de verbetering van hun gevels. Het aanzien van hun panden is immers ook bepalend is voor het totaalbeeld van de straat. Bij verschillende panden zijn al aanpassingen uitgevoerd.

Wethouder Yeyden (Centrumontwikkeling)
verrichtte de openingshandeling door een
lint door te knippen.