Oranjefonds



* Aanvragen

Project van de week: Stichting Meet my Street

Dit project betrekt jongeren van het VMBO bij hun buurt of wijk. De deelnemers brengen hun leefomgeving in beeld met foto, film en digitale animatie. Al doende ontmoeten ze buurtbewoners, leren ze sociale omgangsvormen en werken ze aan hun zelfstandigheid. De aanpak is sinds 2006 succesvol en kan op grotere schaal toegepast worden. Het Oranje Fonds draagt EUR100.000,- bij over een periode van drie jaar.

Themas
De jongeren doen actief research naar wijkgerichte themas zoals: oude beroepen - nieuwe beroepen in de wijk, kleur in de buurt en geschiedenis van de buurt. Een thema kan ook samen met lokale partijen bepaald worden, afhankelijk van wat zich op dat moment afspeelt in de wijk.

Samenwerking
De projecten versterken de contacten tussen de verschillende partijen in de deelnemende wijken. Ze zijn er op gericht de jongeren uit de school te halen, de wijk in. Het programma dat ze aanbieden speelt vaak in op actuele themas in de wijk of wordt gekoppeld aan activiteiten en evenementen in de wijk. Daarnaast vinden de projecten in de wijken merendeels plaats binnen jongeren- of wijkcentra, dit ook om de jongeren meer betrokken te maken bij reeds bestaande voorzieningen in de wijken.

Overdragen
De komende 2,5 jaar draait het programma in 7 wijken in Arnhem en Amsterdam.
Daarnaast richt Stichting Meet my Street zich intensief op het verder overdragen van het programma naar andere steden en wijken. Zo krijgt deze aanpak een structurele plek in Nederland.

Meer projecten?
Bekijk andere inspirerende projecten in het Archief van Projecten van de Week