Gemeente Lansingerland

Jayson-John Salm helpt bij opening N 209
Jayson-John Salm

De 9 jarige Jayson-John Salm heeft te kennen gegeven dat hij graag burgemeester wil worden. Om het vak alvast in de vingers te krijgen heeft hij vorige week een half dagje meegelopen met Ewald van Vliet, burgemeester van Lansingerland.

Een van zijn taken was het officieel openen van de vernieuwde N 209 op 17 december. Hij deed dit samen met Ewald van Vliet, Asje van Dijk, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, Pieter Smit, wethouder in Zoetermeer, en de drie winnaars van de kleurwedstrijd.

De opening gebeurde door het werpen van ballen naar de naam N 209, waarna het woord OPEN verscheen en er een live videoverbinding werd aangelegd met de nieuwe weg.

Â

De provincie Zuid-Holland heeft sinds 2005 aan de vernieuwing van de weg gewerkt. De N209 is breder, heeft nieuwe aansluitingen op de A12 en een ongelijkvloerse spoorwegovergang. Hierdoor is de weg veiliger geworden, onder meer doordat er nu een parallelweg is waarover het landbouwverkeer kan rijden en bijna overal een vrijliggend fietspad. Verder stroomt het verkeer beter door. Wethouder Hans de Rijke memoreerde in zijn toespraak nog even het economisch belang van de weg voor Lansingerland. Onze innovatieve tuinbouwgebieden zijn nu veel gemakkelijker te bereiken. âDe nieuwe weg scheelt de sector veel geld en tijd. Want met name voor de tuinbouwproducten geldt hoe sneller bij de klant hoe beter.â

Â