TenneT


Transportprognoses worden steeds belangrijker!

22-12-2009 De energiewereld verandert in een rap tempo. Er wordt tegenwoordig van alle partijen in de markt meer flexibiliteit verwacht, onder andere voor wat betreft het inzetten van productievermogen. Om de markt zo optimaal mogelijk te faciliteren is het voor TenneT belangrijk om op deze flexibiliteit in te spelen door de inzet van beschikbare transportcapaciteit en het voorspellen van congestie. Daarnaast spelen ook belangrijke zaken, zoals bijvoorbeeld netveiligheid een grote rol.

In het kader van de wetgeving "Voorrang voor Duurzaam" en de noodzaak om tot een goed congestiemanagement systeem te komen, worden de voorspellingen van de transporten, de T-prognoses, steeds belangrijker. Aan de ene kant levert dit een veiliger en beter voorspelbaar gedrag van het net op, aan de andere kant kan TenneT de beschikbare transportcapaciteit beter bepalen waardoor er duidelijker en nauwkeuriger aan marktpartijen aangegeven kan worden, welke capaciteit er aan transport beschikbaar is.

In het eerste kwartaal van 2010 gaat TenneT een aantal informatiesessies over het verbeteren van de kwaliteit van de T-prognoses organiseren, waarvoor u als marktpartij zult worden uitgenodigd. Nadere informatie hierover ontvangt u zodra er meer bekend is.

Wij nodigen u uit om samen met ons de uitdaging van het verbeteren aan te gaan!