Hayes Lemmerz International, Inc. herrijst uit "Chapter 11" 22/12/2009 13:43

PR Newswire

NORTHVILLE, Michigan, December 22 /PRNewswire/ --
Hayes Lemmerz International, Inc. ("Hayes" of het "Bedrijf") maakt vandaag bekend te zijn herrezen uit zijn vrijwillige reorganisatie volgens "Chapter 11". Zoals eerder bekend gemaakt stemden de crediteuren voornamelijk voor het reorganisatieplan van het Bedrijf. Dit plan werd op 3 november 2009 door de Amerikaanse faillissementsrechtbank voor het district van Delaware goedgekeurd.

De totale geconsolideerde schuldenlast van het Bedrijf van vóór de faillissementsaanvraag bedraagt ongeveer 720 miljoen Amerikaanse dollar. Deze schuld is gereduceerd tot ongeveer 240 miljoen Amerikaanse dollar. Daarnaast zijn de verwachte legaatkosten met betrekking tot medische en pensioenaanspraken in de Verenigde Staten gedaald van 250 miljoen Amerikaanse dollar tot minder dan 75 miljoen Amerikaanse dollar.

Tegelijk met zijn herrijzing uit Chapter 11 heeft Hayes zijn financieringsfaciliteit afgerond. Deze bestaat uit een nieuwe lening van 200 miljoen Amerikaanse dollar (dit bedrag maakt deel uit van de hierboven genoemde schuldenlast van 240 miljoen Amerikaanse dollar).

"Hayes is belangrijke zaken blijven doen tijdens het hele
reorganisatieproces, en we zijn onze klanten dan ook uitermate dankbaar voor hun vertrouwen in onze toekomst", zegt Curtis J. Clawson, voorzitter en CEO van het Bedrijf. "Ook waarderen we de steun van onze leveranciers die trouw zijn gebleven aan Hayes tijdens deze reorganisatie. Onze werknemers hebben zich enorm ingezet voor onze klanten en de veiligheid en productiviteit gingen met grote stappen vooruit tijdens het Chapter 11 proces. We hebben het volste vertrouwen dat we deze doorstart zullen maken met de liquiditeit benodigd voor de kosten van bedrijfsvoering en verdere verplichtingen. Hayes komt vandaag uit de strijd, mager en gezond, en is hiermee een duchtige concurrent geworden met een goede marktpositie ten opzichte van de internationale wielenindustrie."

Zoals aangekondigd op 11 mei 2009 diende het Bedrijf in het district van Delaware vrijwillig een aanvraag in voor hulp onder Chapter 11 van de Amerikaanse faillissementswetgeving. Dit in de zekerheid van zijn Amerikaanse dochterbedrijven en een (niet-operatieve) internationale dochter. Meer informatie over de herstructurering is te vinden op de pagina "Restructuring Information" op de website van het Bedrijf (www.hayes-lemmerz.com).

Over Hayes Lemmerz International, Inc.
Oorspronkelijk opgericht in 1908 is Hayes Lemmerz International, Inc. een vooraanstaande internationale producent van aluminium en stalen wielen voor personenauto's en lichte vrachtwagens, en van stalen wielen voor commerciële vrachtwagens en aanhangers. Het Bedrijf is internationaal actief met 23 faciliteiten waaronder verkoopkantoren en fabrieken in 12 landen verspreid over de hele wereld. Het Bedrijf verkoopt producten aan iedere grote Noord-Amerikaanse, Aziatische, en Europese fabrikant van personenauto's en lichte vrachtwagens, en van commerciële snelwegvoertuigen in de hele wereld. Eric Moraw, Hayes Lemmerz International, Inc., +1-734-737-5000






-