Ruud de Wild onthult grootste eetbare kunstwerk ooit in Rotterdam

22/12/2009 13:56

Chupa Chups

Ondanks sneeuwval is lollykunstwerk met 100.000 Chupa Chups op tijd af

Rotterdam, 22 december 2009 - Op het Schouwburgplein in Rotterdam is 's werelds grootste eetbare kunstwerk tot en met kerst te bewonderen. Vandaag onthulde kunstenaar en DJ Ruud de Wild het pixelart kunstwerk van maarliefst 400 vierkante meter. De Wild bezorgde Rotterdam met zijn kunstwerk een smakelijke kerst. Het werk is namelijk opgebouwd uit meer dan 100.000 Chupa Chups lolly's. Drie dagen lang werkte een 15 koppig team met man en macht aan de realisatie van het kunstwerk. Door het sneeuwfront en de vrieskou liep de bouw aanzienlijke vertraging op. De allerlaatste lolly werd op het nippertje verwerkt in het kunstwerk.

Ruud de Wild liet zich in zijn ontwerp inspireren door het kerstthema. "Denk ik aan kerst, dan denk ik aan mijn dochter. Ze geniet zo van de gezelligheid rond kerst. Ze denkt ook dat met kerst overal vrede heerst. Vandaar haar afbeelding, het peaceteken en uiteraard de lolly," aldus De Wild. Zoals typerend is voor kunstwerken van De Wild, zijn songteksten verweven in het artwork. "Ik vind het een eer dat mijn kunstwerk vanuit een vliegtuig is te zien! Hoe cool is dat? En dan ook nog met lolly's gemaakt."

Koning Winter ligt dwars

De hevige vorst en sneeuwval in Rotterdam de afgelopen dagen bemoeilijkten de vorderingen van het bouwteam. Zondag dreigde het gehele project in de sneeuw te vallen. Extra mankracht is daarom uitgerukt om de opgelopen achterstand weer in te halen. Nadat de verse sneeuw van het kunstwerk geveegd is, kon het Chupa Chups bouwteam zich opmaken voor de laatste lange bouwdag.

Luuk Olde Hengel namens Chupa Chups: "Gelukkig toonde Koning Winter zich maandag milder, met een lange eindsprint tot gevolg. We hebben het gehaald! Het resultaat: een kleurrijk kunstwerk wat Rotterdammers deze kerst hopelijk een glimlach bezorgt."

Werk in uitvoering

Het grootste eetbare kunstwerk ooit is 400 vierkante meter groot;

Meer dan 100.000 Chupa Chups lolly's in vijf smaken vormen de pixels van het kunstwerk;

Eén voor één zijn de 100.000 lolly's in de gaatjes van het Schouwburgplein geprikt;

Een team van 15 man heeft drie dagen lang van 's morgens vroeg tot 's avonds laat gewerkt aan de realisatie van het kunstproject;

Kunstlink

Chupa Chups heeft al decennialang een verbinding met kunst. Het meest bekende voorbeeld is de samenwerking met Salvador Dalí, die 50 jaar geleden het logo van het lollymerk ontwierp. Sindsdien houdt Chupa Chups zich bezig met kunstzinnige projecten. Deze zomer reisde een eetbare muur van lolly's langs zomerfestivals. Chupa Chups bood drie opkomende kunstenaars een platform door hen de muur te laten ontwerpen. Deze winter liet Ruud de Wild zich inspireren door de lolly's.

Over Ruud de Wild Art

Naast zijn werk als DJ vervaardigt Ruud de Wild al ruim 15 jaar kunstwerken. Zijn specialiteit is schilderijen met daarin bekende songteksten verwerkt, gezien de onlosmakelijke verbinding met zijn andere passie: muziek. De Wilds kennis van kleuren en verfsoorten, en zijn voorliefde voor typografie, heeft hij van huis uit meegekregen. Hij groeide op in een familie van drukkers en grafisch vormgevers.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.chupachups.nl