Gemeente Leeuwarderadeel


Sportontmoetingsplaatsen GO-4 Sport genomineerd voor Richard Krajicek Foundation Award

22-12-2009 12:44

In 2009 zijn er weer vele leuke nieuwe activiteiten opgezet en uitgevoerd met als doel de jeugd meer in beweging te krijgen.

De Richard Krajicek Foundation reikt jaarlijks een Award uit voor het meest succesvolle en kansrijke idee op het gebied van jeugd, sport en onderwijs. In iedere provincie zijn er regionale voorrondes waarbij de winnaar EUR 1000,- verdient en een plaats in de landelijke finale krijgt.

GO-4 Sport heeft het project ´Sportontmoetingsplaatsen´ aangemeld voor de Richard Krajicek Foundation Award 2009. De jury van de Krajicek Foundation was dermate enthousiast over dit project dat het project geselecteerd is voor de regionale voorronde!

Samen met twee andere kandidaten strijdt GO-4 Sport op woensdag 13 januari 2010 om de provinciale titel voor de Richard Krajicek Foundation Award 2009. De winnaar ontvangt
EUR 1000,- en vertegenwoordigt tijdens het ABN AMRO tennistoernooi in Ahoy Rotterdam de provincie Friesland om ook de landelijke hoofdprijs van EUR 10.000 in de wacht te slepen.

De drie genomineerden zullen woensdag 13 januari een korte presentatie geven over hun project en vervolgens zal de vakjury de winnaar bekend maken. In de vakjury zullen o.a. Saakje Mulder en Sylvia Smit zitting nemen. Saakje Mulder is directeur van de provinciale sportraad SPORT fryslân, Sylvia Smit voetbalt in het eerste van SC Heerenveen en is tegenwoordig een vaste waarde in het Nederlands vrouwenelftal. In de zaal zullen verder allerhande mensen aanwezig zijn die werken met jeugd, sport en onderwijs. Wellicht kunnen zij direct met jouw ideeën verder binnen hun eigen projecten.

De winnaar van de regionale voorronde gaat naar de landelijke finale. Deze is tijdens het ABN-AMRO World Tennis Tournament in februari 2010. De hoofdprijs is EUR 10.000,-, de tweede prijs EUR 5.000,- en derde prijs EUR 2.500,-.

---