Nieuw-Vlaamse Alliantie


Jong N-VA: Gaming kan ook kansen bieden (22/12/09)

Jong N-VA neemt akte van het initiatief van minister Lieten om ouders wegwijs te maken in de wondere wereld van de computergames. Jong N-VA had het op zijn congres vorig jaar al uitgebreid over gamen en kan dit initiatief van minister Lieten best wel pruimen. Toch pleiten we ervoor om het hierbij niet te laten en de gamingsector te ondersteunen en te gebruiken daar waar het kan, aldus voorzitter David Manaigre.

"Het initiatief van minister Lieten is lovenswaardig. Gaming kan bepaalde gevaren inhouden en door ouders te helpen deze gevaren in te schatten en verslavingen te herkennen, zet je alvast een stap vooruit", aldus Manaigre.

Toch ziet Jong N-VA niet enkel de nadelen van gaming, wat blijkt uit de standpunten die de jongerenorganisatie vorig jaar op haar congres innam.

David Manaigre: "We zien ook veel mogelijkheden in de gamingsector. Gaming maakt deel uit van de leefwereld van jongeren. De overheid heeft hier nog steeds te weinig oog voor en zou bijvoorbeeld in het onderwijs leerstof die zich daartoe leent via een format van gaming-aspecten kunnen aanbieden. Vaak wordt op de risicos van gaming gewezen en dat is terecht. Maar de mogelijkheden zijn er even zeer en die moeten benut worden. Vandaar dat een opname van gaming in het hoger onderwijspakket ook in deze een vooruitgang zou zijn. Op die manier kan Vlaanderen opgeleide arbeidskrachten afleveren voor een sector die in volle expansie is en zelfs een Vlaamse economie opbouwen rond gaming."

Jong N-VA vraagt daarom dat de gamingsector niet behandeld wordt als een verwaarloosbare niche. Investeren en het aanbieden van genoeg mogelijkheden om deze sector ten volle te laten ontplooien, zijn absoluut nodig. Zonder daarbij de gevaren van gaming uit het oog te verliezen, dat spreekt vanzelf!

Voor de congresteksten van Jong N-VA kunt u terecht op volgend adres: http://www.jongnva.be/db/files/Congresteksten%20Jong%20N-VA%20webstek2 .pdf.

Auteur:
David Manaigre
Voorzitter Jong N-VA

Meer informatie:
Contactpersoon: David Manaigre
Telefoon: 0472/76 10 06
Fax: 02/217 35 10
E-post: david.manaigre@n-va.be
Url: www.jongnva.be