Gemeente Lingewaard


Trudy Francissen- Peters onderscheiden

Woensdag 16 december 2009 is aan mevrouw Trudy Francissen de Speld van Verdienste van de gemeente Lingewaard uitgereikt. Zij ontving deze gemeentelijke onderscheiding uit handen van burgemeester Harry de Vries. De reden van toekenning is haar vrijwillige inzet voor de Lingewaardse samenleving.

Zij is ruim 12 jaar bestuurslid van stichting deBOL en vanuit die hoedanigheid drukt zij haar stempel op de wandelsectie van deBOL: het KNBLO/deBOL Wandelcomité 50+ Bemmel. Voorts is ze verantwoordelijk voor het verkrijgen van sponsorgelden, het verkopen van advertenties en het kopen van attenties voor de wandelaars.
Ook was ze één van de eerste vrijwilligers die in 1993 als vrijwilliger bij de VVV Bemmel kwam werken. Met haar jarenlange ervaring als zelfstandig ondernemer, wist zij, samen met de andere vrijwilligers, de VVV Bemmel uit te bouwen tot een winkel waar men toeristische informatie over de omgeving kon verkrijgen. Ook was de VVV het juiste adres voor boekingen, VVV geschenkbonnen, souvenirs of cadeautjes. Totdat het VVV-kantoor in 2001 gesloten werd, was Trudy minimaal 1 dag per week aanwezig als vrijwilliger.

Ook heeft ze veel werk verzet voor de jaarlijkse Ponyjaarmarkt in Bemmel.

Ruim 40 jaar geleden was mevrouw Francissen een van de oprichters van de dames-kegelclub Miss Poedel. Om de veertien dagen spelen de leden van deze kegelclub een onderlinge competitie om het gouden kegeltje dat ieder jaar wordt uitgereikt aan de beste speelster van het seizoen. Zij is altijd bezig met organiseren en doet er alles aan om de club bij elkaar te houden.

Met haar enthousiasme is Trudy Francissen een voorbeeld voor velen.

Mevrouw Trudy Francissen

(Geplaatst: 22 december 2009)