Gemeente Lingewaard


Start dienstverlening Stichting Welzijn Lingewaard

Per 1 januari 2010 is een nieuwe lokale welzijnsorganisatie actief in Lingewaard: de Stichting Welzijn Lingewaard (SWL). Deze stichting zal in elk geval diensten gaan verlenen op het terrein van opbouwwerk, jongerenwerk, ouderenwerk, mantelzorg en vrijwillige thuishulp, vrijwilligersondersteuning, bemiddeling maatschappelijke stages en cliƫntondersteuning.

Het doel van de Stichting Welzijn Lingewaard is om verbinding tot stand te brengen tussen alle werkvelden om zo nieuwe kracht te ontwikkelen om in buurt en wijk de positie van de burger te versterken.
De Stichting Welzijn Lingewaard is ontstaan vanuit de behoefte aan een integrale aanpak op het terrein van welzijn en maatschappelijke dienstverlening. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaard, de Stichting Welzijn Ouderen Lingewaard en de Stichting Meldpunt Vrijwillige Thuishulp & Steunpunt Mantelzorg Lingewaard sloten op 21 april 2009 een convenant af over de oprichting van een nieuwe brede welzijnsorganisatie. Sinds mei van dit jaar is een kwartiermaker actief om de vorming van een geheel nieuwe organisatie tot stand te brengen.

Deze opdracht is ingevuld door met de betrokken medewerkers, vrijwilligers, besturen en organisaties individueel en collectief van onderaf te gaan bouwen aan de gewenste organisatie. Een periode van intensief met elkaar overleggen, communiceren en informeren, is voorafgegaan aan de oprichting van de nieuwe stichting. De SWL neemt alle werkzaamheden op het gebied van jongerenwerk en vrijwilligersondersteuning over van de STUW (Stichting Welzijn Overbetuwe). Beide organisaties doen hun uiterste best om te zorgen dat inwoners en organisaties in Lingewaard zo min mogelijk hinder zullen ondervinden van deze overstap.

Hieronder vindt u de contactgegevens van de Stichting Welzijn Lingewaard:
Bezoek- en postadres:
Dorpsstraat 99B
6681 BM Bemmel

Contactpersoon algemeen: dhr. J.A.A. van Silfhout, tel. 06-57 59 58 56 Contactpersoon mantelzorg, vrijwilligersondersteuning, maatschappelijke stages: mevrouw M. Ritzen, tel. (0481)45 06 42. Contactpersoon jongerenwerk: mevrouw J. Jansen-Peters, tel. 06-49 88 10 89
Contactpersoon ouderenwerk: mevrouw R. Spikker, tel. 06-53 17 42 68

STUW (Stichting Welzijn Overbetuwe) blijf nog wel verantwoordelijk voor OpStap, het project voor dagbesteding in Bemmel. Contactgegevens: Hanneke Nieboer, Sportlaan 1G, 6681 CD Bemmel,
tel. (0481) 46 15 05, email: opstap.bemmel@planet.nl.

(Geplaatst: 22 december 2009)