Gemeente Eemsmond


Wegwijs in een oerwoud van regels met Serviceteam Eemsmond dinsdag 22 december 2009

Inwoners van Eemsmond die rond moeten komen van een minimuminkomen kunnen in 2010 een bezoek krijgen van het Serviceteam Eemsmond. Het Serviceteam geeft uitleg over alle regelingen die de gemeente biedt voor mensen met een laag inkomen en weinig eigen vermogen. Bijvoorbeeld budget om te sporten, een computer aan te schaffen of naar een theatervoorstelling te gaan. Maar ook budget om extra kosten van het ouder worden of ziek zijn op te vangen. Serviceteam Eemsmond schept duidelijkheid en helpt aanvraagformulieren in te vullen.

De gemeente biedt de hulp van het Serviceteam gratis aan. Alle klanten van de afdeling Sociale Zaken van de gemeente kunnen een bezoek krijgen van het Serviceteam. Inmiddels hebben de klanten een brief van de gemeente hierover ontvangen. Het is niet verplicht om gebruik te maken van het aanbod. In januari gaat het Serviceteam Eemsmond voor het eerst op pad.

Huisbezoeken
Op afspraak komen twee medewerkers van het Serviceteam thuis langs. Het bezoek duurt ongeveer anderhalf uur. De medewerkers informeren aan de hand van een vragenlijst over de verschillende regelingen en voorzieningen waar Eemsmonders gebruik van kunnen maken. Ook kunnen ze helpen bij het invullen van aanvraagformulieren. Als dat nodig is, komen de medewerkers ook nog een tweede keer langs.

Krap-bij-kas-wijzer
In juni 2009 heeft de gemeenteraad besloten om het minimabeleid opnieuw te verruimen en te versoepelen. Er is nog meer mogelijk voor inwoners met een laag inkomen en weinig eigen vermogen. In 2010 start de gemeente daarom een nieuwe campagne om mensen met een laag inkomen te informeren over de mogelijkheden. Alle inwoners ontvangen rond februari een krap-bij-kras-wijzer met daarin alle regelingen op een rij.