Gemeente Uithoorn

Prijsvraag woningbouw Legmeer-West

22 december 2009

Welke woningen komen er in het deel van Legmeer-West waar voorheen de noodaccommodatie van Het Hoge Heem heeft gestaan? Vijf specialisten zijn gevraagd om uiterlijk 7 januari aanstaande een stedenbouwkundig schetsplan in te dienen.

kadodefkopie450px.jpg (110 Kb)

Het gaat om het perceel van 1 hectare groot - momenteel braakliggend terrein - dat is begrensd door de woningbouwlocatie Legmeer-West, aan de oostzijde de bestaande woonwijk Legmeer en aan de zuidzijde het gebied Burgemeester Kootpark. Met de prijsvraag geeft de gemeente de vijf marktpartijen (projectontwikkelaars en bouwdeskundigen) alle ruimte om vanuit hun eigen ervaring en creativiteit tot een consumentgericht plan te komen. Een nieuwe benadering voor de gemeente, die hiermee wil aansturen op maximale kwaliteit.

Begin 2010 beoordeelt een deskundige en onafhankelijke jury de voorstellen van de deelnemers op de aspecten: wonen en woonkwaliteit, stedenbouw en openbare ruimte, duurzaamheid, financiën en proces. Op basis van het juryadvies neemt het college in februari 2010 een besluit. Het is de bedoeling dat de voorbereidende bouwwerkzaamheden begin 2011 van start gaan.

Meer informatie over de prijsvraag Legmeer-West vindt u op de website onder het menu-item Woningbouwprojecten onder Plannen en Projecten. ^

* Prijsvraag