Dienstenbond CNV

Nieuws

21 december 2009

Leden verwerpen unaniem eindbod werkgevers groothandel bloemen en planten

De afgelopen weken hebben de leden van CNV Dienstenbond en die van de collega-vakbond de gelegenheid gekregen om hun mening te geven over het eindbod van de Groothandel in Bloemen en Planten. Unaniem heeft men tegengestemd!

Het is duidelijk, de leden van CNV Dienstenbond gaan niet akkoord met het eindbod van werkgevers. Werkgevers boden een loonsverhoging van 0,25%. Echter, doordat de pensioenpremie ook omhoog ging zou dit betekenen dat men in werkelijkheid op nul procent zou uitkomen. Dat is onacceptabel!

Ook op het belangrijke punt van werkgelegenheid viel geen enkele fatsoenlijke, concrete afspraak te maken aangezien werkgevers vooralsnog geen financiële middelen hiervoor wilden vrijmaken. Dan is het dus een lege huls!

Ook waren de werkgevers niet te bewegen tot een afspraak over het omzetten van werkplekken voor flexkrachten naar structurele, vaste banen.

Al met al hebben werkgevers in het afgewezen eindbod weinig tot niets te bieden. Concreet betekend dit, dat er vooralsnog dus nog geen nieuwe cao zal zijn.

CNV Dienstenbond zal werkgevers op de hoogte stellen van de uitslag van onze ledenraadpleging en dat wij ons met onze leden zullen beraden over `Hoe nu verder?'. Ook zullen we de werkgevers adviseren om zelf te onderzoeken of ze links om of rechtsom toch niet meer ruimte kunnen creëren om alsnog met een fatsoenlijk bod te komen.

Na de feestdagen zal CNV Dienstenbond samen met de collega-vakbond ledenvergaderingen gaan organiseren in Aalsmeer en Naaldwijk. De uitnodiging hiervoor volgt begin januari.

Samen sterk!
Het lidmaatschap van CNV Dienstenbond blijft van belang, juist in economisch onzekere tijden. Zonder leden kan CNV Dienstenbond de belangen van werknemers in de Groothandel in Bloemen en Planten niet behartigen en komt er geen goede cao. Het eindbod van de werkgevers laat zien dat een krachtig CNV Dienstenbond noodzakelijk is. Alleen sterke vakbonden kunnen een goede cao afsluiten. Bespreek daarom het lidmaatschap van CNV Dienstenbond eens met uw collega's. Word lid van CNV Dienstenbond. De eerste drie maanden zijn gratis! Kijk voor alle voordelen van het lidmaatschap op onze website www.cnvdienstenbond.nl of op de achterzijde van deze nieuwsbrief en meld u direct aan als nieuw lid.

Voor nu wensen we u alvast hele fijne feestdagen en een heel gelukkig en gezond 2010!

We houden u op de hoogte!

Voor vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief kunt u terecht bij uw bestuurder Martijn den Heijer, telefoonnummer 010-2651111 of ook per e-mail m.denheijer@remove-this.cnvdibo.nl.