Gemeente Hellevoetsluis


Groen Struytse Zeedijk nabij Kraaienest heringericht in voorjaar 2010

In september heeft het college het definitieve ontwerp voor de herinrichting van het groen langs de Struytse Zeedijk vastgesteld voor negen van de tien deelgebieden. Op 22 december is dit ook gebeurd voor het tiende deelgebied, ter hoogte van Kraaienest 34 tot en met 150.

De Struytse Zeedijk is een fietsverbinding met regionale betekenis en daarnaast de directe leefomgeving voor 420 woningen. In 2007 kwamen er bij de gemeente diverse vragen binnen van bewoners over het type groen langs de Struytse Zeedijk, en het bijbehorende onderhoudsniveau. Samen met illegaal gebruik van de openbare ruimte was dit voor de gemeente aanleiding om te starten met het project `Herinrichting Groen Struytse Zeedijk'.

Uitzicht Haringvliet
Net als bij de eerste negen deelgebieden, is ook de herinrichting van deelgebied tien gebeurd in overleg met de bewoners van het gebied. In het nieuwe ontwerp is gehoor gegeven aan de wensen van de bewoners om enkele bomen te verwijderen of verplanten, om het uitzicht op het Haringvliet ook in de toekomst te behouden. Hiervoor heeft het college de kapvergunningsprocedure gestart. Er worden vijf lage knotwilgen teruggeplant. Tijdens de wintermaanden zullen de technische voorbereidingen voor de werkzaamheden plaatsvinden, waarna in het voorjaar van 2010 de werkzaamheden zullen starten. De bewoners worden voorafgaand aan de werkzaamheden op de hoogte gebracht middels een nieuwsbrief.

12/22/2009