Gemeente Valkenswaard

fiets- en loopbrug

Opening fiets- en loopbrug

Op donderdag 17 december jl. werden de werkzaamheden in- en rondom de vijver tussen de Dragonder en de Zeelberg met een feestelijke bijeenkomst afgerond. Tijdens deze bijeenkomst werd onder andere de fiets-en loopbrug officieel geopend door wethouder G. Adams (rechts op de foto) en landschapsarchitect de heer B. Huls. De heer Huls heeft de inrichting in-en rondom de vijver ontworpen.

Opening fiets- en loopbrug | Fotograaf: Heidi Wils

Foto: Heidi Wils

Achtergrond
In 1998 is de gemeente begonnen met de aanleg van Industrieterrein Schaapsloop II. Elke keer werd er weer een stukje grond bouwrijp c.q. woonrijp gemaakt. Afgelopen voorjaar is de laatste woonrijp fase van het industrieterrein afgerond en kon er begonnen worden aan de laatste fase van het complex: de inrichting van de vijver. Door de vijver en zijn omgeving een natuurlijkere uitstraling te geven ontstaat er een duidelijke overgang tussen de industriezone Schaapsloop II en het buitengebied.

Bij het tot stand komen van de nieuwe inrichting is er veel aandacht besteed aan de habitat van de vogels, vissen, insecten en amfibieën die baat hebben bij deze inrichting. Er is bewust gekozen om geen bijzondere soorten aan te trekken. Dit is ook in tegenspraak met de functie van de vijver als bergingsvijver voor industrieterrein Schaapsloop en watervoorziening voor de buitendienst en de brandweer.