Dienstenbond CNV

Nieuws

22 december 2009

Leden ABN Amro/Fortis stemmen in met sociaal plan ISP

Op 14 december jl. was de stemmingstermijn voor het nieuwe integrale sociaal plan gesloten. Hierbij kunnen wij u melden dat de leden van ABN AMRO, Fortis bank en ABN AMRO Hypothekengroep hebben ingestemd met het ISP.

Nieuw Sociaal Plan
Door het instemmen van de leden van CNV Dienstenbond is het nieuwe sociaal plan voor zowel Fortis, ABN AMRO, als ABN AMRO Hypotheken Groep een feit. En dat is goed nieuws. Na een zeer roerig jaar voor alle medewerkers is er in elk geval op dit punt duidelijkheid en dat is belangrijk.

Tekst ISP
Op dit moment zijn we nog bezig met de teksten van het ISP. Zodra deze klaar zijn, zorgen we natuurlijk dat ze op onze website komen te staan. Ook zijn we met de werkgever in overleg om het sociaal plan goed te laten uitleggen aan alle medewerkers van de bedrijven. Het blijft lastige materie, dus aarzel ook niet om uw vragen te blijven stellen.

Blijf alert!
Een ingewikkeld onderwerp uit het nieuwe sociaal plan is de selectiemethode voor het bepalen van boventalligheid. Voor ABN AMRO is de methodiek wel bekend, maar voor Fortis nog helemaal niet. Houd daarom dus goed in de gaten of de gemaakte afspraken wel goed worden toegepast als u er mee te maken krijgt. Mochten er gekke dingen gebeuren, laat het mij dan zeker weten via
s.hendriks@remove-this.cnvdibo.nl.

Nieuwe CAO's
Met het afronden van een nieuw sociaal plan zijn we er echter nog lang niet. Zowel bij ABN AMRO, als bij AAHG en Fortis moeten nieuwe cao's worden afgesloten begin 2010. Werk aan de winkel dus. Uw werkgever is nu aan het bekijken welke aanpak gekozen gaat worden, want met het oog op de fusie tussen ABN AMRO en Fortis bestaat de wens om de arbeidsvoorwaarden zoveel mogelijk gelijk te maken. Ook wordt bekeken of de cao van AAHG weer zal worden aangepast aan die van ABN AMRO. Wij houden u op de hoogte!

Fijne feestdagen!!!
Rest mij u hele fijne feestdagen toe te wensen. Het was een bewogen jaar voor alle medewerkers. Laten we hopen dat 2010 in dat opzicht iets rustiger zal verlopen. CNV Dienstenbond zal er in elk geval ook in 2010 alles aan doen om uw belangen zo goed mogelijk te behartigen.

Geef uw e-mail adres aan ons door!
CNV Dienstenbond wil uw graag snel en goed informeren. Geef daarom uw e-mail adres aan ons door en u ontvangt dan voortaan de informatie over ABN AMRO en Fortis Bank Nederland digitaal van ons. Stuur een email naar uw bestuurder Sandra Hendriks via
s.hendriks@remove-this.cnvdibo.nl. We horen graag van u!