Intrinsieke waarde aandeel MERE stijgt met bijna 9%

22/12/2009 15:04

Middle Europe Investments

De directie van het beursgenoteerde vastgoedfonds MEI-Real Estate N.V. (MERE) maakt bekend dat zij haar vastgoedportfolio extern heeft laten waarderen ten behoeve van de jaarrekening 2009. De waarde van het gehele portfolio is met 3,3% gestegen. Door deze positieve herwaardering stijgt de intrinsieke waarde per aandeel met bijna 9%.

Het MERE portfolio bestaat uit negentien kantoren in zes steden in Tsjechië en Slowakije en bevat circa 118.500 m2 verhuurbare kantoorruimte. Momenteel is ruim 90% verhuurd. De exploitatie is efficiënt georganiseerd via de lokale vastgoedbeheerorganisatie van Middle Europe Investments. De totale vastgoedportefeuille is getaxeerd op EUR 67,3 miljoen. Dit betekent een 3,3% waardestijging ten opzichte van medio 2009. De waardestijging volgt op een sterke afwaardering van het vastgoedportfolio in 2008 en is een indicatie dat de vastgoedmarkt in Tsjechië en Slowakije weer iets aan het stabiliseren is. Daarnaast toont de recente winstgevende verkoop vanuit het MERE portfolio van het pand Juznà Trieda 117 in Slowakije aan, dat goede verkoopresultaten mogelijk zijn in de huidige inactieve vastgoedmarkt. Juznà Trieda 117 is met een 35% winst ten opzichte van boekwaarde verkocht.

MERE

MEI-Real Estate N.V. (MERE) is een vastgoedfonds waarvan de aandelen genoteerd zijn op NYSE Euronext Amsterdam. MERE belegt in commercieel vastgoed in Midden Europa en heeft de afgelopen jaren een twintigtal vastgoedobjecten in Tsjechië en in Slowakije gekocht. Handel in aandelen MERE is momenteel uitsluitend mogelijk via het handelsplatform NPEX (www.npex.nl).

MEI

Middle Europe Investments N.V. (kortweg MEI) is in 1991 opgericht, heeft haar hoofdkantoor in Deventer en eigen vestigingen in Tsjechië, Slowakije, Roemenië, Bulgarije en Rusland. MEI is geheel onafhankelijk en niet gelieerd aan andere partijen. MEI beheert een zevental op Midden en Oost Europa gerichte fondsen.

De directie, MEI-Fondsenbeheer B.V.





http://www.mei.nl