Inspectie werkbunker wijst uit: inhoud 25 boxen deels gespaard

22/12/2009 16:00

Lindblom Public Relations_ Public Affairs BV

Amsterdam, 22 december 2009 - Na overleg met grondeigenaar Stadsdeel Amsterdam-Noord en de verzekeraars hebben 14 huurders van de op 26 november jl. door brand verwoeste City Box vestiging in Amsterdam Noord hun box in de zogenoemde 'werkbunker' geïnspecteerd. De inspectie vond zaterdag 19 december plaats in aanwezigheid van medewerkers van City Box en een deurwaarder. De werkbunker van de voormalige scheepswerf is een kleine betonnen ruimte met muren van 50 cm dik en een plafond van 19 cm. De werkbunker bestaat uit 25 boxen waarvan er 23 waren verhuurd door 20 huurders. Ondanks de forse water-, rook- en roetschade bleek de inhoud van deze boxen redelijk intact. Uit een inschatting blijkt dat ongeveer de helft van de spullen uit de geïnspecteerde boxen op de begane grond de brand redelijk heeft doorstaan. Van de daarbovenop gestapelde boxen is driekwart van de inhoud gespaard gebleven. Gezien de intensiteit van de brand is het uitgesloten dat naast de boxen in de werkbunker in andere boxen op het terrein iets wezenlijks van de inhoud wordt teruggevonden. Het onderzoek naar de brand is nog steeds gaande.

Bij de inspectie hebben medewerkers van City Box en verhuizers de huurders geholpen hun spullen over te laden in nieuwe verhuisdozen. De inhoud is mee naar huis genomen of op verzoek van de huurders overgebracht naar andere City Box vestigingen in Amsterdam Zuid en Purmerend. De spullen van huurders die niet in de gelegenheid waren hun box te inspecteren zijn in goed overleg en onder begeleiding van de deurwaarder overgebracht naar andere vestigingen van City Box. Dit betrof 6 huurders.

Door de intensiteit van de brand is het uitgesloten dat naast de inhoud van de boxen uit de werkbunker nog iets wezenlijks van de inhoud op het terrein wordt teruggevonden. Gezien de veiligheidsrisico's verbonden aan het doorzoeken van het terrein, achten de Gemeente Amsterdam en de verzekeraars het niet verantwoord om ook andere boxen te doorzoeken.

Oorzaak van de brand nog niet bekend

Het onderzoek naar de oorzaak van de brand loopt nog steeds. City Box heeft daarvan nog geen uitkomsten ontvangen. Zodra deze onderzoeken zijn afgerond, zullen de bevindingen bekend gemaakt worden. Wij verwachten dat dit zeker nog enige tijd zal duren. Voor vragen kunt u ons bereiken op telefoonnummer 020 - 492 49 91 en via info@citybox.nl. Ook melden wij actuele ontwikkelingen op de website www.cityboxsteunpunt.nl.





http://www.cityboxsteunpunt.nl