Gemeente Stede Broec

Burgemeester Eggermont overleden
âAlleen zijn eigen strijd heeft hij verlorenâ

Wij zijn diep geraakt door het overlijden van een groot bestuurder,

De heer H.A. Eggermont

burgemeester van de gemeente Stede Broec

Vlak voor de aanvang van zijn tweede ambtstermijn moeten wij afscheid van hem nemen. De strijd tegen een onzichtbare tegenstander kon hij uiteindelijk niet winnen. Met hem verliezen wij vooral een bevlogen mens die pal stond voor zijn idealen.
Een âmensenmensâ, wiens talloze functies en nevenfuncties altijd verbonden waren met de behartiging van de belangen van anderen.

Inspirerend, uitdagend, slagvaardig, recht toe recht aan, het debat niet schuwend en op het scherp van de snede als het er om ging. Een bestuurder die lef en durf paarde aan typisch â Haagse humorâ. Wars van status en bij voorkeur tussen zijn mensen.
Wij zullen zijn onbetwist leiderschap missen, maar zijn ook dankbaar dat wij hem mochten leren kennen. Dankbaar ook voor de inzet van de talenten die hij heeft gebruikt ten dienste van onze gemeenschap.

Hij zal voor ons een voorbeeld en een blijvende bron van inspiratie blijven.

Maar natuurlijk gaan onze gedachten vooral ook uit naar zijn vrouw Mary en zijn kinderen Johan en Frank; naar het gezin waar hij zo trots op was.

Vanaf 23 december kan op het gemeentehuis van Stede Broec en het stadhuis van Alkmaar, locatie Langestraat, een condoleanceregister worden getekend.

De gemeenteraad van Stede Broec,

De voorzitter,
H. J. van der Raad

De Griffier,
J. De Jong

Het college van burgemeester en wethouders van Stede Broec,

Loco-Burgemeester,
B. G.E.M. Reus- de Wit

De gemeentesecretaris,
W.A. de Weijer

Foto burgemeester